Prinsenpaar en koningspaar 2018. Foto: Wout Klein Goldewijk
Prinsenpaar en koningspaar 2018. Foto: Wout Klein Goldewijk

Mariënvelde trapt kermisseizoen zonnig af

MARIËNVELDE - Ook deze keer werd het kermisseizoen afgetrapt in het veelal zonnige Mariënvelde en wel op 12, 13 en 14 mei. Waar het vorig jaar elke dag meer dan 30 graden Celsius was, waren de voorspellingen dit jaar wat minder. Maar met zaterdag en vooral maandag een perfect weertje voor een kermis was het goed vertoeven. De slechte weersvoorspelling voor de zondag was niet in Mariënvelde te merken en ook deze dag waren de weersomstandigheden uiteindelijk prima.

Met veel enthousiasme en plezier werd zaterdagmiddag de kermis geopend. Aansluitend werd er voor de kinderen de prijsuitreiking gehouden van de feestfotowedstrijd. Kinderen konden in de aanloop naar de kermis toe een feestfoto maken, bewerken en versturen naar het kermisbestuur. Hiervan zou de top drie in de prijzen vallen. Op de 3de plek is daarbij de familie Houthuijzen geëindigd en de 2de plek was, met een gelijk aantal stemmen, voor zowel Cas Heutinck als Sanne Vos. De uiteindelijke winnaar van de fotowedstrijd is geworden: Lis Heutinck. Naast deze uitslag van de foto's voor de kids was er tegelijkertijd de 50+ middag waarbij een Special Guest aanwezig was om de aanwezige mensen te vermaken. Uiteraard gingen ondertussen de attracties open en was het 's avonds feest in de tent met een gezellig bandje.

Ook dit jaar stond er zondag de 'evenementenmiddag' op het program. Het vermelden waard ter voorbereiding op deze middag was de voorbereidingsavond die vorig jaar in het leven geroepen was. Gewesten met deelnemers kregen de woensdagavond vóór de kermis de gelegenheid om hun eigen spel op te bouwen en aansluitend volgde een gezellige avond met een kampvuur, muziek en veel gezelligheid. Terugkomend op de evenementenmiddag. Bij de volwassenen namen de vier gewesten van Mariënveld het weer op tegen elkaar voor de 1ste plaats. Net als vorig jaar hadden Grotendiek, De Kom, Scheiddijk en De Rest hun eigen spel bedacht en opgebouwd in aanloop naar deze zondag, alleen nu werden de spellen voor het klassement gespeeld. Een toch hilarische maar vooral competitieve middag werd afgesloten met de volgende einduitslag: 1. Grotendiek met 18 punten; 2. De Rest met 17 punten; 3. De Kom met 16 punten en 4. Scheiddijk met 11 punten. De basisschooljeugd speelde ook dit jaar dezelfde spellen als voorloper op de volwassenen, maar dit jaar in een eigen jeugdcompetitie. Uiteraard kreeg het winnende team een leuke prijs!

Op maandag was er traditiegetrouw het vogelschieten en na de primeur van vorig jaar was er ook dit jaar een vogel speciaal voor de dames. Naast de mannen en vrouwen was het de jeugd die samen op de 'jeugdvogel' kon schieten om te kijken wie er prins en prinses zouden worden. De uiteindelijke verdeling van deze titels was als volgt: prins Hidde Ruesink, prinses Wencke Luttikholt, koningin Merel Dijkstra en koning Sean Verhoeven vormen de koninklijke bezetting van Marënvelde 2018. Waar vorig jaar de dames als eerste de vogel eraf schoten, zat er dit jaar een duidelijk tijdsverschil in, in het voordeel van de heren. Zij waren zo'n 100 schoten eerder klaar dan de dames, een knappe prestatie.

Al met al wederom een zeer geslaagd weekend waar heel Mariënvelde met plezier op terug kan kijken en een mooie aftrap voor het kermisseizoen in de regio.

Meer berichten