Gewoon even zorgeloos kind zijn. Foto: PR
Gewoon even zorgeloos kind zijn. Foto: PR

Vakantie vieren zonder 'bagage'

REGIO - Pax Kinderhulp zoekt in de regio Achterhoek gastgezinnen die in de periode van 14 juli tot en met 3 augustus 2018 een Berlijns kind een onvergetelijke vakantie willen geven. Het gaat om kinderen van 5 tot en met 12 jaar die vanwege problemen van vooral sociaaleconomische aard geen normaal gezinsleven kennen. Even weg uit de sleur van alledag kan voor deze kinderen een wereld van verschil maken.

Vakantiegezin
Mensen die er sociaaleconomisch slecht voorstaan, hebben te maken met werkloosheid, sociale vereenzaming en armoede. Het toekomstperspectief is vaak weinig hoopvol. De kinderen die in deze gezinnen opgroeien worden hier ook dagelijks mee geconfronteerd. Vaak krijgen ze, door alle omstandigheden, niet de liefde en aandacht waar ieder kind recht op heeft. Een vakantie kan voor een Berlijns kind een lichtpuntje betekenen in het grijze bestaan van alledag. Niet op vakantie mét maar juist even zonder de 'bagage' van thuis. Gewoon drie weken huiselijke gezelligheid, aandacht, geduld en liefde. En dan weer naar huis met nieuwe bagage, 'voor later'. Met de wetenschap dat er in Nederland mensen zijn die jou kennen en met je meeleven. Als vakantiegezin geef je zo'n kind een ervaring voor het leven mee.Ook is het mogelijk een langdurige band op te bouwen door het kind meerdere jaren terug te vragen.

Meer weten of aanmelden? Bel met Anne-Marie Bröker (06-47643848) of Hanny Prinzen (06-53144935). Wij bezoeken u graag voor een vrijblijvend informatief gesprek. www.paxkinderhulp.nl.

Meer berichten