De uitdagende routes voeren de deelnemers door onze prachtige regio. Foto: PR
De uitdagende routes voeren de deelnemers door onze prachtige regio. Foto: PR

Doe mee met de Oost-Achterhoektocht

Algemeen

ZIEUWENT - Zondag 27 mei organiseert TC Velocé de Oost-Achterhoektocht met verschillende afstanden voor RACE en ATB. Starten kan vanaf 8:30 uur vanaf het Dorpsplein in Zieuwent. De racefietsers kunnen kiezen uit afstanden van 85, 100 en 120 km. De mountainbikers kunnen kiezen uit routes van 35 en 55 km.

De racefietsers vertrekken op een geheel nieuwe route vanuit Zieuwent door de Achterhoek. Via de bosrijke omgeving van Ruurlo en Barchem richting Lochem. Vanaf Lochem gaat de tocht verder via Diepenheim naar Markelo, waar enkele klimmetjes in de route zijn opgenomen. Daarna gaat het verder via Harfsen naar Gorssel. De 80 km route gaat na Diepenheim via Harfsen terug, terwijl de 100 km nog doorgaat via de mooie omgeving van Gorssel en Almen. De 120 km route maakt een extra lus na Almen, via Vierakker en Vorden.

De mountainbikers vertrekken via de kerkepaden het dorp uit en gaan via 't Schoolpad naar 'de Hemmele'. Via het mooie natuurgebied 't Kalverbrook' naar Lievelde. Vanuit Lievelde gaat 't richting De Schans en Vragender. De 55 km maakt een lus via Vragender om vervolgens weer in De Schans terug te keren. Na de nodige technische trails en klimmetjes in De Schans gaat de route via zandwegen, paden, houtwallen en doorsteken weer richting 'de Hemmele'. Onderweg zijn er verschillende leuke trails in de route opgenomen die alleen tijdens deze tocht begaanbaar zijn. Van daaruit gaat de weg terug over verschillende kerkepaden en trails op Zieuwents grondgebied. Kortom veel verrassende trails en nieuwe elementen in de route door deze omgeving van de Achterhoek.

Starten is mogelijk vanaf het Dorpsplein in het hart van Zieuwent aan de Dorpsstraat. Inschrijven kan vanaf 8:30 uur, in Herberg 't Witte Paard. Naast voldoende parkeerruimte, is er mogelijkheid om te douchen. Bij Herberg 't Witte Paard kan men na afloop nog even rustig 'nafietsen' op het terras, waar van alles verkrijgbaar is om heerlijk uit te blazen en bij te kletsen.


www.tcveloce.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant