Mary Miracle's Crazy Lip Sync Show, een waardige slotact van Over De Top 2018. Foto: Martijn Koolmees
Mary Miracle's Crazy Lip Sync Show, een waardige slotact van Over De Top 2018. Foto: Martijn Koolmees

Over De Top 2018 'Beter dan dit wordt het niet'

LICHTENVOORDE - 'Keep on waiting, waiting on the world to change', zong Manon Wolters van School's out, de jongste band die ooit optrad in de geschiedenis van Over De Top. Maar verandering, daar zaten de festivalgangers zondagmiddag helemaal niet op te wachten. Een koud biertje, goeie muziek, een sfeervol festivalterrein met hippe foodtrucks en een lekker zomerweertje. Kortom, helemaal perfect en niks meer aan doen.

Door Annekée Cuppers

Het lijkt wel of er ieder jaar meer mensen met de pinksterdagen naar Lichtenvoorde trekken en het Over De Top-festival weten te waarderen. Maar liefst 4.500 bezoekers mocht de organisatie over twee dagen verwelkomen, waaronder een flink aantal ouders met kinderen. Een bezoekster kan het goed verwoorden: "De laatste jaren is er steeds meer te doen voor kinderen en ja, als de kinderen zich vermaken, kunnen de ouders zich ook lekker ontspannen. Toen we het terrein op kwamen lopen, waren we de kinderen al kwijt voor we het in de gaten hadden. Maar dit terrein is zo mooi en overzichtelijk opgezet dat je ze met een gerust hart kunt laten gaan. En ook de kinderdollars waren een groot succes, zo konden onze dochters zelf bepalen of ze liever slijm wilden maken, knutselen of toch maar een suikerspin. En geen scheve gezichten want op is op."

Een andere bezoeker heeft ook zaterdag het festival bezocht, hij is zeer te spreken over de muziekkeuze van de organisatie. "Dit is pas het tweede jaar dat het ook op zaterdag is, dat moet nog een beetje meer bekend worden. Daarom was het een stuk minder druk dan vandaag maar zeker zo knus en gezellig. De muziek sloot naadloos op elkaar aan. Als in een spontane polonaise verplaatste het publiek zich van het ene podium naar het andere, dat gaf wel een heel lekker sfeertje en alle bekenden die er waren, heb ik ook getroffen. Ook vandaag is de sfeer supergoed, een heel gemêleerd publiek en een mooie diversiteit in muziek, echt van hoog niveau."

Maar niet iedereen komt voor de muziek. Desgevraagd wil een andere festivalganger nog wel even een duit in het zakje doen. "Muziek? Ik zou niet weten welke bands er spelen, ik kijk ook nooit in het programmaboekje. Het klinkt wel lekker hoor maar ik kom vooral voor de sfeer en de leuke gesprekken. En dan zo'n topweertje erbij, beter dan dit wordt het niet."

Nee, beter dan dit wordt het niet. Maar gezien de oneindige creativiteit en het tomeloze enthousiasme van de organisatie, staan er voor volgend jaar vast en zeker al weer nieuwe ideeën in de steigers. Over De Top, een festival dat zich ieder jaar blijft overtreffen. Bekijk hieronder de aftermovies.


www.youtube.com/watch?v=DBQSE_c7tao

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden