Deelnemers en medaillewinnaars van ZPC Livo. In het midden drievoudig Gelders kampioene, Indy te Molder. Foto: Theo Ratering
Deelnemers en medaillewinnaars van ZPC Livo. In het midden drievoudig Gelders kampioene, Indy te Molder. Foto: Theo Ratering (Foto: )

Indy te Molder, koningin van de schoolslag

LICHTENVOORDE - Tijdens de Gelders Kampioenschappen lange baan, die op 26, 27 mei en 2,3 juni in het Sportfondsenbad te Nijmegen zijn gezwommen hebben negen zwemmers van ZPC LIVO uitstekend gepresteerd.

Deelname aan deze kampioenschappen is al een prestatie op zichzelf en daarin slaagden de volgende zwemmers: Isha Brouwer, Lieze Heuvels, Aline Meuleman, Senna te Molder, Indy te Molder, Lynn Rötter, Mijntje Wopereis, Niels Bouwmeester en Ruud Schutten. In totaal waren er voor deze zwemmers 61 starts en 4 estafettes en werden er nog een aantal als reserve opgeroepen. Er waren diverse top 10 en top 5 klasseringen te bewonderen, maar uiteindelijk gaat het om de ereplaatsen en om dat te bereiken moet je van goede huize komen. Senna te Molder slaagde daarin door een prachtige derde plaats en dus een bronzen medaille te behalen op de 100 meter rugslag.

Aline Meuleman knokte zich op het loodzware nummer, de 200 meter vlinderslag, naar een schitterende tweede plek en dus zilver. Maar er kan er maar één de beste zijn en dat was Indy te Molder, die op zowel de 50, 100 en 200 meter schoolslag het goud pakte en zich maar liefst drie keer tot Gelders Kampioene mocht laten uitroepen, een geweldige prestatie en een evenaring van vorige jaar toen ze dat ook al bereikte. Op de 50 meter schoolslag behaalde ze bovendien de limiet voor deelname aan de Nederlandse Junioren Kampioenschappen die in juni in Eindhoven worden gehouden.

Voor een zeer grote verrassing zorgden de meisjes estafetteploeg, bestaande uit Senna te Molder, Lynn Rötter, Mijntje Wopereis en Aline Meuleman, die in deze volgorde de 4x 100 meter vrije slag afwerkten. Zij stonden als 5de geplaatst, maar behaalden een niet verwachte, geweldige derde plaats, die de coach van ZPC LIVO bijna een gat in het plafond van het zwembad deed springen.

Livo kan terugkijken op een voortreffelijk optreden van de zwemploeg van ZPC LIVO, dat wederom van zich heeft laten spreken en heeft laten zien dat het Achterhoekse zwemmen nog altijd goed op de kaart staat.

Meer berichten