Vlnr: Nienke Pothoven, Gerrit Hakken, Bennie Waalderbos en Edwin Rijkman. Foto: Willy Rouwhorst
Vlnr: Nienke Pothoven, Gerrit Hakken, Bennie Waalderbos en Edwin Rijkman. Foto: Willy Rouwhorst (Foto: )

Nienke Pothoven winnaar 35ste Z-M biljarttoernooi

ZIEUWENT/MARIËNVELDE - De voorrondes van dit toernooi werden gespeeld vanaf 16 april tot 19 mei in drie locaties te weten;
Café Heutinck en café Wieggers te Marienvelde en het buurt- en clubhuis 't Kevelder te Zieuwent waren anderhalve maand lang het toneel van het 35ste Z-M biljarttoernooi. Met in totaal 90 biljarters het toernooi met de meeste deelnemers tot nu toe.

Om door te dringen tot een finale plaats moest men in twee voorrondes de strijd aangaan met vier tegenstanders binnen de poule van indeling. De 32 best geplaatsten van de beide voorrondes gingen door naar de finale wedstrijden. Op basis van het 10-punten systeem werd de eindstand bepaald. De finales werden gespeeld met het knock-out systeem, bij verlies was het over en uit.
Uiteindelijk drongen de volgende spelers door tot de kwartfinales: Frans te Brake, Arnold Kemkens, Bennie Beerten, Henk Eiting, Gerrit Hakken, Edwin Dijkman, Nienke Pothoven en Bennie Waalderbos. Deze laatste vier mochten vrijdagavond 8 juni onder overweldigende belangstelling aantreden bij de slotfinales.

Op biljart 1 werd een prachtige strijd geleverd tussen Edwin Dijkman en Nienke Pothoven. Nienke was zeer gedreven om deze partij te winnen. Mede om reden dat van de 90 deelnemers er maar vier dames meededen. In 23 beurten besliste Nienke de partij met een hoogste serie van 18 terwijl Edwin Dijkman niet verder kwam dan 50 van de te maken 75 caramboles. Op biljart 2 ontspon zich de strijd tussen 'Bennie Waalderbos en Gerrit Hakken. In deze partij bleek Gerrit Hakken vanaf het begin de sterkste te zijn. De opgebouwde voorsprong liet hij niet meer ontglippen en hij won deze partij overtuigend.

Hierna werd op biljart 2 gestreden om 3de en 4de plaats tussen Bennie Waalderbos en Edwin Dijkman. Hier had Bennie zich snel hersteld van het verlies tegen Gerrit Hakken. Edwin had echter grote moeite om zich te herpakken, waardoor hij uiteindelijk op de vierde plek eindigde. In aanvang van de finalepartij op biljart 1 was het Nienke die meteen de toon zette (letterlijk en figuurlijk) en al snel was duidelijk dat hier voor Gerrit Hakken de 2de plaats het hoogst haalbare was in dit toernooi.

Zowel publiek dan organisatie vond in de persoon een Nienke Pothoven de echte en terechte winnaar van dit 35ste Z-M toernooi. Hierna volgde een staande ovatie voor Nienke en met een glimlach gadegeslagen door vader DirkJan Pothoven.

Vooraf aan de prijsuitreiking van de winnaars werd er door de heer Rouwhorst namens de Z-M organisatie drie prijzen uitgereikt voor de pechvogels die door ziekte aan deze 35ste toernooi niet deel konden nemen. Dit zijn Andre Schuirink, Theo Engelbarts en Theo van Loon.

Hierna volgde de uitreiking aan de vier prijswinnaars waarbij de prijzen werden overhandigd en een bos bloemen namens de organisatie Z-M door Leo v Schie. De wisselbeker werd hierna overhandigd aan Nienke Pothoven.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden