SJAM presenteerde zich tijdens de eerste Get on Stage. Foto: Sjaak Jansen
SJAM presenteerde zich tijdens de eerste Get on Stage. Foto: Sjaak Jansen (Foto: )

Get on Stage gaat door

LICHTENVOORDE- Slechts een handjevol mensen kwam afgelopen zondag naar de eerste editie van Get on Stage bij poppodium Den Diek. Helaas gooide het tropische weer roet in het eten maar desondanks kijkt de organisatie tevreden terug op een geslaagde middag.
In aanloop naar het evenement zat het al niet mee; wegens familieomstandigheden moest de geprogrammeerde band Alice D. uit Winterswijk een week van te voren afzeggen. In allerijl werd er een oproep op Facebook geplaatst voor een tweede band die naast SJAM uit Zieuwent acte de présence zou geven. Annekée Cuppers laat namens de organisatie weten: "Naast Get on Stage organiseren we bij Den Diek ook maandelijks de open coffee voor ondernemers. Vanuit dat netwerk reageerde Judith Woordes van Juuls Artwork (bekend van de schilderingen in de Vragender Poort) op de oproep en na wat heen en weer ge-app, hadden we een tweede band geregeld. Dan blijkt maar weer hoe ontzettend krachtig een goed netwerk is."

Helaas voor de bands en organisatie viel de opkomst dus wat tegen op deze tropische middag maar uiteindelijk ontstond er wel een heel leuk sfeertje waarin er over en weer ook nog gejamd werd en zelfs een jongedame uit het publiek de microfoon greep om haar zangkunsten ten gehore te brengen. Medeorganisator en bestuurslid van Den Diek Jolien Weevers: "Dit was gelijk een mooie middag om eens te kijken hoe alles liep. Voor onze geluidsman Gijs Niënhuis was het tevens zijn vuurdoop, de eerste klus waarbij hij zelfstandig de knoppen bediende. Zo kwamen we er ook achter dat er nog een storing in de mengpaneel zit die we na moeten laten kijken. Maar al met al hing er een lekker relaxed sfeertje waarin er ook gewoon dingen fout mochten gaan. Eigenlijk precies zoals we het voor ogen hadden."

Op zondagmiddag 30 september is de tweede bandjesmiddag van Get on Stage bij Den Diek. Jolien: "We gaan zeker door want een evenement moet ook bekendheid krijgen en groeien. Door onze noodoproep op Facebook hebben zich ook weer een aantal bands gemeld voor wie het te kort dag was om de band nog bij elkaar te krijgen maar die wel graag een keer bij Den Diek willen komen spelen. Zo hebben we inmiddels een mooie lijst met regionale bands voor de komende evenementen paraat. En Alice D., die staan daar natuurlijk ook gewoon weer bij op."

Meer berichten