Een eerdere editie van de Slag om Grolle. Foto: Kyra Broshuis/Achterhoek Nieuws bv
Een eerdere editie van de Slag om Grolle. Foto: Kyra Broshuis/Achterhoek Nieuws bv

Data Slag om Grolle 2019 bekend

Algemeen

GROENLO - Op 18, 19 en 20 oktober 2019 vindt de zevende editie van de Slag om Grolle plaats. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Het evenement staat inmiddels bekend als het grootste 17e-eeuwse re-enactment-evenement van de wereld en kon afgelopen jaar op veel belangstellende pers rekenen. Zo haalde het de voorpagina van de Telegraaf, het NOS journaal van acht uur. Ook diverse commerciële en regionale zenders besteedden aandacht aan De Slag. Tijdens het weekend zijn documentaires opgenomen, waarvan de NPO er een in dit najaar zal uitzenden.

De betrokkenheid en deelname van Grollenaren zelf zit in de lift: iedere editie doen meer en meer bewoners actief mee tijdens de drie dagen, waarin Groenlo terugkeert naar het jaar 1627.

Vacatures
De organisatie, geheel bestaand uit onbetaalde vrijwilligers, heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan een professionaliseringsslag, om zo de voorbereiding naar 2019 soepeler te laten verlopen. Verbeterpunten zijn verwerkt en er is een herstructurering doorgevoerd. Hierdoor zijn meerdere vacatures vrijgekomen. De organisatie doet dan ook een oproep aan mensen die graag mee willen organiseren, om zich aan te melden.

Meer informatie over deelnemen aan het evenement of over de vrijgekomen vacatures is te vinden op de website of de social-mediakanalen van de Slag om Grolle.


http://www.slagomgrolle.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant