Team Aalten gaat er met de hoofdprijs vandoor. Foto: PR
Team Aalten gaat er met de hoofdprijs vandoor. Foto: PR

Team Aalten winnaar Jan te Moller-toernooi

Algemeen

LICHTENVOORDE - Wederom is de KBO Lichtenvoorde en dan met name mevrouw Dora te Moller en zoon Peter er in geslaagd om een kleine 60 personen een gezellig en spannend toernooi op de mat te zetten. Dit toernooi, vernoemd naar oprichter Jan te Moller Jan vond voor de negende keer plaats.

Jan te Moller was in de jaren negentig de grote drijfveer achter het koersbalspel binnen de Lichtenvoordse KBO. Toen de leden de smaak eenmaal te pakken hadden, werden er toernooien georganiseerd om ook lekker te kunnen koersballen tegen teams uit buurtplaatsen. Na zijn dood gingen de toernooien door onder de naam Jan te Mollertoernooi. En al sinds jaar en dag zijn de eigenaren van Kei Fit aan de Lievelderweg die toernooidag gastheer.

Teams uit Lievelde, Aalten, Groenlo, Zieuwent, Mariënvelde, Harreveld en natuurlijk Lichtenvoorde streden op 11 juni om de felbegeerde Jan te Mollerwisselbeker. En dat doen ze in gemixte groepen. Die mix-teams spelen uiteraard om de teamprijs . Maar nog belangrijker is bij koersbal het totaal dat de plaatsgenoten individueel binnen de mix-teams behaald hebben. Dat resultaat tezamen bepaalt welk dorp met de wisselbeker aan de haal gaat. Daarnaast telt ook nog het individuele resultaat. Want uiteindelijk wil iedereen wel graag zijn of haar naam genoemd horen bij de prijsuitreiking.

Die prijsuitreiking kon rond 13.00 uur gedaan worden door Dora te Moller. Alle koersballers deden zich tegoed aan een heerlijke lunch toen Peter te Moller, man achter de uitslagenverwerking, de uitdraai met het finale oordeel uit de printer deed rollen. En de inspanningen van een ochtend fanatiek ballen in de tennishal gaven het volgende als resultaat:
Dorp Team uitslagen: 1. Aalten, daarmee winnaar van de wisselbeker; 2. Lievelde; 3. Lichtenvoorde; 4. Groenlo; 5. Mariënvelde; 6.Zieuwent en 7.Harreveld. Persoonlijke uitslagen: 1. Antoon Weenink, L'voorde (41 p.); 2. Annie Winkelhorst, Aalten (35 p.); 2. Annie Baten, Aalten (35 p.). Vogel-teamuitslagen: 1. Mees(0,61); 2. Mus (0,58); 3. Sijsje (0,51); 4. Merel (0,47); 5. Vink (0,45); 6. Parkiet (0,44); 7. Lijster (0,42) 8. Meeuw(0,42). Team Aalten was uitermate content met het winnen van de wisselbeker. Temeer daar zij pas twee jaar koersballen. Dus…dat belooft wat voor de toekomst. "Maken jullie je borst maar nat voor de komende toernooien ", aldus een enthousiaste teamcaptain.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant