Advertorial

Kinderen van harte welkom op de Farm en Country Fair

AALTEN- Het is bijna zover, aanstaand weekend vindt de bekende jaarlijkse Farm en Country Fair plaats op het terrein van de familie Ruesink in IJzerlo. Veel vaste gasten kijken uit naar dit driedaagse evenement dat ook voor kinderen ontzettend leuk is om te bezoeken.

Door Kyra Broshuis

Knuffelen met dieren
"Kinderen genieten hier altijd volop van alles wat er te zien", zegt Joke Ruesink. "Wat wil je ook als er duizenden bijzondere dieren te zien zijn. En ja, sommigen mogen ook geknuffeld worden!"
Maar er is meer voor kinderen op de fair. Er zijn heel veel kinderactiviteiten, meestal gratis en soms wordt er een kleine vergoeding gevraagd. "Heel populair altijd is het paardrijden.
Er staan meerdere paarden, geschikt voor de verschillende leeftijden. De opbrengst van het paardrijden gaat naar een manege die het heel goed kan gebruiken, zoals voor paardrijden voor gehandicapten",
legt Ruesink uit.  Voor de wat stoerdere jongens en meiden is er het metselen. De kinderen mogen onder begeleiding van een professionele metselaar zelf een eigen stuk metselen.

Spelen met je hond
De fair is ook toegankelijk voor honden en dan moet je als kind absoluut met je hond naar het hondendorp. Daar zijn interessante demonstraties, vaak gevolgd door workshops waar je onder professionele begeleiding samen met je hond gratis aan mee mag doen. De hindernisbaan voor echte soldaten is er dit jaar helaas niet. Wel kunnen kinderen ervaren dat in de oorlog er ook al mobiele telefonie was, al is dit heel anders dan hun mobieltjes. Ze vinden dit altijd heel bijzonder. Ook een ritje in de draaimolen of in het reuzenrad mag natuurlijk niet ontbreken. En hebben de kinderen daarna honger en dorst? Geen nood. Er is van alles op het gebied van eten en drinken waar kinderen dol op zijn. Wil je precies weten wat er waar te doen is? Kijk dan even op de site countryfair.nl.

De Farm & Country Fair vindt plaats op vrijdag 22 juni van 10.00 tot 21.00 uur, zaterdag 23 juni van 10.00 tot 21.00 uur en zondag 24 juni van 10.00 tot 18.00 uur. Locatie is tussen Aalten en Dinxperlo (Dinxperlosestraatweg 124, 7122 JS Aalten). De route is aangegeven met borden. De voorverkoop is inmiddels afgelopen maar er zijn nog kaarten verkrijgbaar via internet
(bijkomende kosten: 1 euro 25 per bestelling) of aan de kassa: 17 euro 50. Kinderen van 4 tot 14 jaar: 5 euro. Kinderen tot 4 jaar gratis toegang. Een parkeerkaart kost 2 euro 50 per dag.

De Farm & Country Fair ondersteunt een groot aantal verenigingen, organisaties en stichtingen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden