De Graafschap promoveert.    Foto: Henk den Brok
De Graafschap promoveert. Foto: Henk den Brok

De Graafschap in Mariënvelde

MARIËNVELDE - Smullen voor voetballiefhebbers in de regio. Op dinsdag 31 juli om 19.00 uur speelt De Graafschap op volle sterkte een oefenwedstrijd tegen de Griekse eredivisionist Aris Thessaloniki. De Superboeren komen op volle sterkte, dus met alle nieuwe aankopen en gehuurde spelers. Inclusief uit de Achterhoek geliefde spelers Hidde Jurjus, Ted van de Pavert en Bart Straalman. Om 19.00 uur is de aftrap op het mooiste natuurgrasveld van de Achterhoek bij gastheer VVMariënveld.

Manager voetbalzaken Peter Hofstede is tevreden met de komst van Hidde Jurjus die op huurbasis terugkomt van PSV. "Met Hidde halen we een bekende en betrouwbare doelman met eredivisie-ervaring in huis. We zijn blij dat zijn komst afgerond is en weten wat zijn kwaliteiten zijn", aldus Hofstede. "Met de komst van Hidde hebben we de keepers voor komend seizoen rond. Hidde gaat met Agil Etemadi en Jordy Rondeel de strijd aan." Ook Jurjus is blij met zijn overstap naar Doetinchem. "Ik heb een heel goed gesprek met trainer Henk de Jong gehad. We gaan er samen alles aan doen om in de Eredivisie te blijven", zegt Jurjus. "De Graafschap is echt mijn club, ik heb er de jeugdopleiding doorlopen en twee seizoenen in het eerste elftal gespeeld. Ik ben blij dat ik komend seizoen doelman bij De Graafschap ben." Lees ook Hidde's verhaal op pagina 5 in deze krant.

De Graafschap heeft met het contracteren van Ted van de Pavert een gewilde verdediger in huis gehaald. De 26-jarige centrale verdediger komt transfervrij over van PEC Zwolle en tekent een tweejarig contract in Doetinchem. Van de Pavert doorliep de jeugdopleiding bij De Graafschap en maakte vanaf het seizoen 2010-2011 deel uit van de eerste selectie. Peter vertelt over Ted: "Met de komst van Ted halen we een lange en kopsterke centrale verdediger in huis die ook de nodige ervaring in de eredivisie heeft. Hij kent de club door en door en wij weten wat we aan Ted hebben. We zijn dan ook blij dat hij voor De Graafschap heeft gekozen, want er lagen meer kapers op de kust". Ted haakt in: "Het geeft een goed gevoel om weer terug te zijn. De Graafschap blijft altijd in je hart, dus de keuze was niet zo moeilijk. Zeker nu wij weer op het hoogste niveau uitkomen, kijk ik uit naar die unieke sfeer op De Vijverberg. Wij gaan samen alles geven om er een mooi seizoen van te maken".

Alle reden dus om eredivisionist De Graafschap zien spelen tegen het sterke Aris Thessaloniki. De velden van VVMariënvelde zijn gelegen aan de Waalderweg 7 te Mariënvelde. De kassa's zijn open vanaf 17.30 uur maar de kaarten gaan ook in de voorverkoop via de website en kassa van De Graafschap en bij de BMV in Mariënvelde. Parkeren is gratis maar gezien de verwachte drukte is het advies om zoveel mogelijk op de fiets te komen.

Meer berichten