Kinderen zijn creatief bezig tijdens de Hooiland Avonturen Dagen. Foto: PR
Kinderen zijn creatief bezig tijdens de Hooiland Avonturen Dagen. Foto: PR

Hooiland Avonturen Dagen voor alle kinderen in Lichtenvoorde

'Op vakantie gaan is niet voor iedereen weggelegd'


Door Barbara Pavinati


LICHTENVOORDE - Voor de derde keer dit jaar worden de Hooiland Avonturendagen gehouden. Vier dinsdagen in juli en augustus kunnen kinderen die niet op vakantie gaan voor een klein bedrag meedoen met verschillende activiteiten. Deze activiteiten worden georganiseerd door wijkvereniging 't Hooiland in samenwerking met het opbouwwerk van Mazzel. Coosje Meerveld, bestuurslid wijkvereniging: "Alle kinderen van twee tot twaalf jaar uit heel Lichtenvoorde zijn welkom. We zijn dit initiatief drie jaar geleden begonnen, omdat op vakantie gaan niet voor iedereen is weggelegd. Het is duur, zeker als je meerdere kinderen hebt. Je zal maar zes weken bij huis zitten en niks te doen hebben. De zomervakantie duurt dan lang!"

Iedereen kan meedoen
Het programma is al drie jaar ongeveer hetzelfde. Het aantal deelnemers groeit. Waren er in het eerste jaar zes kinderen, in het tweede al vijftien. De organisatie hoopt dit jaar op een grote opkomst en doet er alles aan om veel mensen te bereiken. Iedereen kan meedoen, ook gezinnen met een laag budget. De prijs voor de activiteiten blijft laag dankzij subsidie van de Oranjefondscollecte waar wijkbewoners actief voor hebben gecollecteerd en Stichting DOEN. Nieuw dit jaar is de samenwerking met Studio T. Zij organiseren iets voor de kleintjes in de leeftijd van twee tot zeven jaar.

Educatief doel
De activiteiten kennen ook een educatief doel, dus de kinderen steken er nog eens wat van op. Zo zijn ze vorig jaar naar kaasboerderij Weenink geweest en gaan ze dit jaar met kunstenares Dorian Temming van Lokalen aan de slag. Ook Adriaan Veldboom van sportschool 'De Buurman' heeft zijn samenwerking toegezegd. Bij mooi weer gaan ze buiten sporten en anders is er een binnenprogramma. Coosje: "Als wijkvereniging willen we de kinderen graag leren kennen, omdat we ook een signalerende functie hebben. Zo kunnen we de mensen helpen als er zaken spelen."

Vrijwilligers
Op de Avonturendagen komen een aantal vaste gezichten af en er zijn altijd genoeg ouders geweest die willen helpen met de begeleiding. Voor volgend jaar worden nog vrijwilligers gezocht die het willen organiseren. Midden in de Avonturendagen vindt ook de 'Lichtweek' plaats in de wijk. Ook daar kunnen kinderen aan deelnemen. Deze activiteiten staan echter los van de wijkvereniging


Programma:
2-7 jaar
onder leiding van Studio T (kinderen tot 4 jaar onder begeleiding van een volwassene)

Dinsdag 17 juli – Blotevoeten- en avonturenpad
Donderdag 19 juli – Pannenkoekenfestijn voor alle leeftijden. Iedereen is welkom!
Dinsdag 24 juli – Creatief met kunst

Kosten per activiteit 3 euro
Kosten Pannenkoekenfestijn 4 euro

7 – 12 jaar
onder leiding van Hooiland Avonturen Dagen

Dinsdag 17 juli – Avonturenpad Gelselaar
Dinsdag 24 juli –Kunstwerk maken is samenwerking met Lokalen
Dinsdag 14 augustus – Sporten bij de Buurman
Dinsdag 21 augustus – Zelf theater maken met aansluitend wijk BBQ

Kosten per activiteit 3 euro.
Kosten wijk BBQ 4 euro

Aanmelden kan via avonturendagen@hethooiland.nl.

Meer berichten