Augustina bereidt op authentieke wijze haar sateetjes. Foto: PR
Augustina bereidt op authentieke wijze haar sateetjes. Foto: PR

Wereld genieten bij het Taalcafé

LICHTENVOORDE - De wekker liep zaterdagmorgen vroeg af voor een aantal deelnemers van het Taalcafé aan de Dijkstraat. Ze hadden de tijd nodig om allerlei bijzondere gerechten voor te bereiden die later op de ochtend verkocht werden op de markt. Met de opbrengst organiseert het Taalcafé in de zomervakantie leuke activiteiten voor de kinderen van de nieuwkomers.

Het publiek kon genieten van hapjes uit allerlei windstreken. Zo was er Sambuus en Chum te koop, lekkernijen uit Somalië. Sambuus is een krokant envelopje met gehakt- of tonijnvulling, Chum een zoet soort pannenkoekje. De Irakese Kuba was ook niet te versmaden, eveneens een kruidig gehakt in een jasje. De schaal met oliebollen uit de Angolese keuken vond gretig aftrek, evenals de falafel uit Syrië. Indonesische keukenprinses Augustina toverde verrukkelijke kipsaté's tevoorschijn. De barbecue op houtskool gaf beslist een smaakvoller resultaat van deze Indische specialiteit met eigengemaakte saté saus dan de kant en klare snacks uit de diepvries. Alles was voor een zacht prijsje te koop, al of niet met en broodje..

De kinderen lieten zich niet onbetuigd. Hanes en Fartuun bleken topverkopertjes en wisten heel wat lekkernijen te slijten aan het publiek. Zij hebben hun uitstapje naar Ekoboerderij Arink op 27 juli dan ook dik verdiend!

Het Taalcafé is elke vrijdagmorgen open van 9.30 uur tot 11.30 uur bij boekhandel Licht aan de Dijkstraat 13 in Lichtenvoorde. Van origine Nederlandse vrijwilligers helpen nieuwe medeburgers de Nederlandse taal beter onder de knie te krijgen. Vrijdag 13 juli is de laatste 'gewone' Taalcafé bijeenkomst. Op 31 augustus start het volgende seizoen. Nieuwe vrijwilligers én deelnemers zijn van harte welkom.

Meer informatie? Bezoek onze facebookpagina Taalcafé Oost Gelre e.o. of stuur een emailbericht naar taalcafe.oostgelre@gmail.com

Meer berichten