Onder de bomen was het goed toeven. Op de achtergrond het vaandel zwaaien. Foto: Jos Taken
Onder de bomen was het goed toeven. Op de achtergrond het vaandel zwaaien. Foto: Jos Taken (Foto: )

St. Switbertus picknick pakt uit

LICHTENVOORDE - Als afsluiter voor de zomervakantie pakte Switbertus zondagmiddag nog een keer flink uit om het publiek te amuseren. Om half twee zette de drumfanfare de toon met het energieke 'Let me Entertain You' van Robbie Williams waarna het publiek genoot van diverse onderdelen van de vereniging maar vooral van een relaxed samenzijn in het Wentholtpark.

Verschillende disciplines lieten zich van hun beste kant zien. De malletband presenteerde nummers uit het nieuwe showrepertoire, zoals 'Ego' en 'Salsa Tequila', gevolgd door een origineel Afrikaans slagwerknummer genaamd 'Native Drums'. Met dit nummer haalden de slagwerkers alles uit de kast om het Afrikaanse gevoel over te brengen en ze sloten af met de WK-tune van 2010 'Waka Waka'.

Nieuw dit jaar was een demonstratie van de vendeliers. In de zinderende hitte draaiden en gooiden zij de zware vaandels de lucht in, zoals altijd een prachtig schouwspel. Daarna mochten ook de aanwezigen een poging mochten wagen om structuur in de draaibewegingen te krijgen en zo de vendelier-skills aan te leren. Met name kinderen gingen de uitdaging aan en lieten zich niet uit het veld slaan. Bij de majorette/twirlgroep kwam het meer aan op de combinatie van dans en synchronisatie van de baton-bewegingen. Fysiek wat minder zwaar maar ook beslist een uitdaging.

Na een kort intermezzo met zomerse achtergrondmuziek ging het programma weer muzikaal verder met nummers als 'Shut Up And Dance With Me' en 'Locked Out From Heaven'. Vijf jeugdleden lieten zich horen op een bijzonder stuk dat op emmers werd gespeeld, begeleid met een achtergrondtrack. Ook de 'oe's', 'a's'en 'yeah's' gaven het stuk een komisch accent. Het publiek genoot ondertussen onder de bomen rondom het veld van de meegebrachte picknick en de ongedwongen sfeer. Na het slotakkoord was er nog gelegenheid om het handboogschieten eens uit te proberen of om mee te doen aan een excercitieoefening.

De vereniging en bezoekers kunnen terugkijken op een leuke middag in het Wentholtpark. Volgend jaar viert de vereniging het eerste lustrum van dit evenement én haar 90-jarig bestaan. Beslist een reden om nog groter uit te gaan pakken.

Meer berichten