Afbeelding

Column Jantien Klein Ikink - Van die vrouwen-dingen

Opinie Columns

Vrouwen. Daar wilde ik meer van deze zomer. Ik heb mezelf altijd gezien als een 'one of the guys' type vrouw. Ik houd wel van slap geouwehoer en weinig fratsen. Lekker to the point. Maar ik had me bedacht dat ik deze zomer toch wat meer vrouwen in m'n leven wilde. Waarom? Omdat ik om de haverklap te gekke, ondernemende en inspirerende vrouwen tegenkom die me heel veel energie geven. Dus ik was weleens benieuwd hoe het zou zijn om werkelijk wat meer tijd alleen met vrouwen door te brengen.

Op m'n to-do-list voor deze zomer stond dan ook letterlijk; de zomer doorbrengen met inspirerende 'badass' vrouwen, wonen in een te gekke stad, af en toe de natuur in en, niet geheel onbelangrijk, geen mannen om me heen die me afleiden van werken aan m'n bedrijf. Met mannen bedoel ik in dit geval overigens niet de vriendschappelijke mannen. Met mannen bedoel ik van die mannen met benefits. Wat de benefits ook mogen zijn, op dit moment zie ik vooral heel veel voordeel in m'n tijd doorbrengen met vrouwen zonder benefits.

Ondertussen zijn we halverwege de zomer en woon ik alweer met de vierde vrouw samen. Dit klinkt wellicht een beetje officieel maar dat valt allemaal wel mee. We zijn nog altijd niet tegelijkertijd ongesteld (voor zover ik weet), er wordt nog steeds flink wat slap geouwehoerd en wat blijkt, er zijn minder fratsen in m'n leven. Ja, die had ik dus niet zien aankomen. Ik dacht altijd dat vrouwen heel moeilijk kunnen doen over kleine dingen… Dat mag dan zo zijn, maar mannen doen dus weer moeilijk over het feit dat wij moeilijk doen over kleine dingen. Wat alles alleen maar ingewikkelder maakt. Dus samenwonen met vrouwen maakt mijn leven momenteel erg makkelijk. Precies waar ik op hoopte voor deze zomer. Geen gedoe!

Ik heb ondertussen samengewoond met vrouwen in Plovdiv (Bulgarije), in Nederland, in Boedapest (Hongarije), in Lviv (Oekraïne) en nu ben ik weer terug in Boedapest. Ik heb ontdekt dat Boedapest de ideale plek is voor mij om niet afgeleid te worden door mannen, want ik val dus niet op de gemiddelde Hongaar (die gemiddelde loopt hier overal in het wild rond, dat snap je). Dit is veilig gebied voor mij. En terwijl ik me volledig focus op m'n werk en het afronden van m'n boek, dat voornamelijk over mannen gaat, babbel ik de tijd regelmatig weg over verdienmodellen, blaasontstekingen, hosten van events, relatie-geneuzel, bestseller-boek-marketing en andere badass vrouwen dingen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant