De boys van Sixpack. Foto: PR
De boys van Sixpack. Foto: PR
Bloemencorso Lichtenvoorde

Dahleo op bezoek bij: Sixpack

LICHTENVOORDE - In de vroege ochtend heb ik afgesproken met de heren van Sixpack. Ik stel me voor aan Mats, Stijn, Jort, Finn, Tjalle en Tijl. De vriendjes dragen een flitsend t-shirt met bijpassende pet van hun corsogroep. Ze willen heel graag naar de crossbaan, maar maken even tijd om mij te vertellen over het leven als corsobouwer en het winnen van de 1ste prijs in de Kiezelklasse vorig jaar.

Vorig jaar deden ze mee met 'Wat een bende', een wagen geïnspireerd op de motor van één van de moeders. Ook toen waren ze gehuld in tenue; een t-shirt met stoere pet, een biker-spijkerjasje en bijpassende armband. Ze zijn vrij stellig als ik vraag wat ze nodig hebben om een wagentje te bouwen: bloemen! Die bestellen de jongens zelf en kunnen ze in kratten tegelijk ophalen. De vaders lassen een onderstel en de rest doen ze zelf.

Eerst beplakken ze het onderstel met papier en vanaf de vrijdag voor de corso beginnen ze met het inlijmen van de bloemen. Ze bouwen de wagen bij één van de jongens thuis, want daar is de meeste plek. Lees verder op pagina 5.

Meer berichten