Maarten Oonk (links) en Emil Kolkman. Foto: Liesbeth Spaansen
Maarten Oonk (links) en Emil Kolkman. Foto: Liesbeth Spaansen

OK viert jubileum én nieuwe plek

LICHTENVOORDE - Zo'n tien jaar waren ze gevestigd in een voormalige gereformeerde kerk aan de Lichtenvoordse Nieuwe Maat. Sinds afgelopen week zitten ze op een nieuwe locatie, centraler in het dorp: aan de Nieuwmarkt 131. De mensen van OK Makelaar en Hypotheken proostten vrijdag trots met gasten op de nieuwe stek én op het koperen jubileum. Die mensen van OK zijn de naamgevers Maarten Oonk (O) en Emil Kolkman (K) en hun medewerkers Rutger Breuker en Carolien te Winkel.

Door Mark Ebbers

De nieuwe plek oogt warm en hip, zeker geen traditioneel kantoor. Houten tafels met laptops naast een bar, een inkijkkoelkast en zelfs een flipperkast. Het is druk tijdens de opening: tientallen buurtbewoners, zakelijke relaties, naasten en anderen, genodigden en niet-genodigden zijn gekomen om te kijken, te feliciteren en zeker ook wat te drinken op deze bloedhete vrijdagmiddag. Emil Kolkman is tevreden over de opkomst en ook over de nieuwe plek: "De kerk waar we zaten was prachtig, maar natuurlijk als kantoorgebouw niet al te praktisch: weinig daglicht en in de winter moeilijk te verwarmen."

Hij en zijn compagnon Maarten Oonk vieren naast de verhuizing ook het 12,5-jarig bestaan van OK. "We zijn in januari 2006 begonnen in Winterswijk, waar we de eerste twee en een half jaar gevestigd waren, dus dat begin was vorige maand exact 12,5 jaar terug."

Het kantoor aan de Nieuwmarkt is daarmee de derde locatie in het bestaan van het bedrijf, dat destijds werd opgericht door financieel adviseur Kolkman en makelaar Oonk. "We zijn toen eigenlijk zelfstandig gaan doen wat we daarvoor al in loondienst deden", aldus Kolkman. De klanten van OK komen vooral uit Lichtenvoorde en Winterswijk, maar ook wel uit plaatsen in de buurt, als Aalten en Groenlo. "Onze doelgroep is wel echt Achterhoeks en wij eigenlijk ook."

Met verschillende Achterhoekers en ook met anderen heffen Kolkman en Oonk tot in de vroege vrijdagavond het glas op de volgende fase van hun onderneming. Buiten is een mobiele drankwagen neergezet en is een tentdak gespannen. Mocht het eens gaan regenen. Maar het blijft – zoals al tijden – erg droog en erg warm. Binnen doet de airco goed zijn werk, ook een erg prettige kant van de nieuwe locatie.

Meer berichten