Vijf onderstellen staan klaar om ook jonge corsobouwers een kans te geven. Foto: PR
Vijf onderstellen staan klaar om ook jonge corsobouwers een kans te geven. Foto: PR
Bloemencorso Lichtenvoorde

Dahleo geeft meer CorsoKIDs een kans

Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde leent onderstellen uit

LICHTENVOORDE - Dahleo, de mascotte van het Lichtenvoordse Bloemencorso, gaat ervoor zorgen dat nog meer kinderen een wagen voor het corso van 9 september kunnen bouwen. De Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde heeft namelijk vijf onderstellen aangekocht voor de jongste bouwers die graag hun eerste corsowagen willen maken.

Deze aankoop is bedoeld om het bouwen van een wagen toegankelijk te maken voor iedereen. Want niet alle beginnende CorsoKIDs hebben een onderstel of kennen iemand met zo'n wagen. De onderstellen zijn 80 x 150 cm, waarmee er genoeg ruimte is voor een mooie creatie. De kinderen die een onderstel mogen lenen krijgen de bijbehorende regels en afspraken na de bevestiging te horen. Het belangrijkste is dat er geen kosten aan verbonden zijn.
De corsowagens worden met dahlia's beplakt. De CorsoKID-bouwers kunnen de bloemen en de lijm gratis bestellen op de website, waar ook de wagen aangemeld kan worden voor de optocht. Op woensdag 12 september, de woensdag na het corso, moeten ze de wagen zelf afbreken op het corsoterrein. Hier staat een grote container voor het afval. Het onderstel kan vervolgens worden ingeleverd, ook op het corsoterrein.
De Stichting hoopt dat nog meer kinderen plezier in het bouwen krijgen, en dat zij het resultaat tijdens de optocht trots aan het publiek gaan showen.
Wie meer wil weten of een onderstel wil reserveren kan contact opnemen met de CorsoKIDS via e-mail: info@corsokids.nl of via contactpersoon Chantal Dusseldorp, tel 06-4893 7480.

www.corsokids.nl

Meer berichten