Voor het Lichtenvoordse raadhuis. Foto: PR St. Switbertus/E. Neef
Voor het Lichtenvoordse raadhuis. Foto: PR St. Switbertus/E. Neef (Foto: E.NEEF)

Koning Martijn wordt afgetuigd

LICHTENVOORDE - Aan alles komt een eind, ook aan de regeerperiode van de Lichtenvoordse schutterskoning Martijn Prinsen. Na een jaar lang samen met zijn koningin het koningspaar van Schutterij St. Switbertus te hebben gevormd, zal hij op maandag 10 september traditiegetrouw worden afgetuigd.

De reglementen van het vogelschieten van St. Switbertus schrijven dat voor. Het aftuigen, natuurlijk niet gewelddadig, vindt plaats na het lossen van het eerste schot bij het vogelschieten in het daarop volgende jaar. Daarna heeft iedereen van 18 jaar of ouder die in Lichtenvoorde geboren, getogen of woonachtig is, de kans om deze eervolle functie een jaar lang te vervullen, samen met de koning(in) van zijn of haar keuze. Mocht de huidige koning zijn prestatie van vorig jaar weten te herhalen, wordt hij geen koning, maar keizer. Dat geldt ook voor iedereen die al twee keer eerder (maar niet in opeenvolgende jaren) koning(in) was en dit jaar weer het koningsschot lost.
Schutterij St. Switbertus is al weer druk bezig met alle voorbereidingen, zodat deze 89ste editie van deze traditie ook dit jaar een gezellig en spannend spektakel wordt. Belangstellende scherpschutters kunnen individueel of samen, als groep vrienden en vriendinnen, meeschieten. Meer informatie op de website. Wie nog meer wil weten kan bellen met een van de bestuursleden. Hun telefoonnummers zijn ook op de site te vinden, net als allerlei andere wetenswaardigheden over alle gezellige, muzikale en sportieve mogelijkheden die St. Switbertus te bieden heeft.

st-switbertus.nl/vogelschieten-2-0/

Meer berichten