Foto: Bart Vos
Foto: Bart Vos (Foto: Bart Vos)

Bloemen voor krantenbezorgster

GROENLO - Niet alleen maar roepen in onze krant, en de aanverwante social media pagina's, dat de alerte krantenbezorgster die een grote bosbrand voorkwam een bos bloemen verdient, maar ook daadwerkelijk de daad bij het woord voegen. Het was Bart Vos uit Lichtenvoorde die na het bekend worden van de naam van de alerte mevrouw in kwestie, mevrouw Willie Forkink uit Groenlo, persoonlijk een fraaie bos bloemen op haar huisadres bezorgde.

Door Henri Walterbos

"In een persoonlijk gesprekje heb ik nogmaals benoemd dat ik blij ben met een paar extra ogen en oren in het buitengebied ter voorkoming van dit soort risico's", aldus een opgeluchte Vos, eigenaar van een stuk bos/weide, grenzend aan het getroffen perceel. "Het had voor ons dan ook heel anders kunnen aflopen." Op het kaartje bij de bos bloemen staat: 'Door uw oplettendheid veel leed voorkomen zo. Bedankt.'

Mevrouw Forkink toonde zich zeer verheugd met het gebaar. "Ik doe dit werk al 40 jaar, samen met mijn man. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Erg leuk dan dit gebaar."

Meer berichten