De Werenfriduskerk in Zieuwent. Foto: Stan Bouman
De Werenfriduskerk in Zieuwent. Foto: Stan Bouman

Zomer in Zieuwent met Omroep Gelderland

ARNHEM/ZIEUWENT - Welke plaats wordt de opvolger van Geesteren en mag zich een jaar lang 'Mooiste plaats van Gelderland' noemen? Dat is de vraag die de komende drie weken centraal staat in het programma Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland.

Angelique Krüger reist ook dit jaar weer met haar crew door Gelderland. In de periode van 6 tot met 24 augustus brengt ze een bezoek aan maar liefst vijftien plaatsen verspreid over de provincie. Dit jaar is ook Zieuwent van de partij, naast Miste, Meteren, Harskamp, Varssel, Beemte Broekland, Heerewaarden, Heteren, Vuren, Bekveld, Appeltern, Noordijk, Stokkum, Wezep en Oosterhout.

Iedere werkdag staat er van 9.00 tot 19.00 uur dus een Gelderse plaats centraal tijdens Zomer in Gelderland, hét zomerprogramma van Omroep Gelderland. Iedere plaats heeft zijn eigen dorpsteam, dat verschillende opdrachten uitvoert om te bewijzen dat zij de eretitel verdienen. Gedurende de dag zijn de inwoners uit de betreffende plaats en omgeving welkom om het team aan te moedigen. Op donderdag 23 augustus doet het programma Zieuwent aan.

Prijs
Naast de eretitel kan het dorp duizend euro verdienen voor een zelfgekozen goed doel: van springkussen tot Zwarte Pieten-pakken, alles komt voorbij. Op radio, via de website, de app en de Facebookpagina is de hele dag het team te volgen en komt men alles te weten over de plaats van die dag. Om 18.20 uur wordt afgesloten met het hoogtepunt van de dag; een live tv-uitzending waarin bekend wordt hoeveel geld de plaats heeft opgehaald en wie er aan kop staat in de strijd om de titel 'Mooiste plaats van Gelderland'.

Live radio
Overdag is het ook al heel gezellig op het plein. Want dit jaar staat voor het eerst de podiumwagen van Omroep Gelderland op de locaties van Zomer in Gelderland waar live radio wordt gemaakt. Iedereen is welkom op donderdag 23 augustus tussen 13.00 en 16.00 uur op het dorpsplein in Zieuwent bij Eric van den Berg om een plaatje aan te vragen of aan te schuiven voor een leuk verhaal.

Meer berichten