Lichtenvoorde heeft nu een plantenasiel

LICHTENVOORDE - Op 1 augustus is in Lichtenvoorde het plantenasiel online gegaan en daarmee geopend. Het plantenasiel, onder de naam Care & Repair Service, is een initiatief van Maartje de Kort, sinds twee jaar woonachtig in Lichtenvoorde. Het idee is niet nieuw, maar wel voor Lichtenvoorde en omgeving. De service vangt kamerplanten op, verzorgt ze, indien nodig worden de planten gerepareerd en wordt er belangeloos en kosteloos via Facebook een nieuwe eigenaar gezocht.

"Soms weten mensen niet meer wat ze met een kamerplant aan moeten en verdwijnt deze in de vuilnisbak. Ik vind het zonde als mensen een plant weggooien terwijl er nog leven in zit. De Care & Repair Service zie ik als een soort recycling: door planten op te vangen en ze te voorzien van de nodige zorg kan ik ze via een loting op de site doorgeven aan een nieuwe eigenaar. Daarbij wordt bij de plant de nodige informatie gegeven zodat de nieuwe eigenaren weten hoe ze de plant kunnen verzorgen".
Ze werkt erg toegankelijk. "In mijn voortuin staat een kratje waar mensen de kamerplant kunnen 'dumpen', maar planten kunnen ook aangemeld worden via e-mail of via Facebook. Afhankelijk van het aanbod wordt er eens per week een plant of stekje verloot, welke mensen na email-contact bij me kunnen ophalen. Ook wordt er op de site regelmatig een blogje gepost over een bepaald soort plant en de verzorging ervan."


plantenasiellichtenvoorde@gmail.com

www.facebook.com/careandrepairservice

Meer berichten