Basisschoolkinderen kunnen op zaterdag 1 september van 13.30 tot 16.00 uur gratis meedoen aan de Kinderspelen.  Foto: PR Bloemencorso
Basisschoolkinderen kunnen op zaterdag 1 september van 13.30 tot 16.00 uur gratis meedoen aan de Kinderspelen. Foto: PR Bloemencorso

Collecte voor de Kinderspelen en CorsoKIDS

Algemeen Bloemencorso Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE – Van 20 augustus tot en met 31 augustus collecteren vrijwilligers van de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde huis aan huis om geld in te zamelen voor de Kinderspelen en CorsoKIDS. "Het corso is erg belangrijk voor de sociale cohesie binnen onze gemeenschap en de CorsoKIDS vormen daarbij al 89 jaar onze toekomst", aldus voorzitter Herman ter Haar. Het bloemencorso komt elk jaar weer tot stand dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers. Desondanks brengt de organisatie veel kosten met zich mee. Ter Haar: "De steun van de inwoners van Lichtenvoorde is daarbij onontbeerlijk. De collectegelden worden gelabeld en gebruikt voor de kinderspelen, de CorsoKIDS en tal van andere activiteiten om de jeugd vertrouwd te maken met ons corso. Wij zijn erg blij met de vrijwilligers die hiervoor hun vrije uren opofferen en hopen dat dit wordt gewaardeerd met een gulle gift."

Dringend gezocht
Hij vervolgt met een oproep: "We zijn onze collectanten heel erg dankbaar dat zij geld in willen zamelen en we willen ze dan ook niet te zwaar belasten. Ben je in staat en bereid om ook een handje te helpen door een avondje te collecteren, meld je dan alsjeblieft aan via marianvanzutphen@live.nl."

Kinderspelen
De Kinderspelen vinden dit jaar plaats op zaterdag 1 september van 13.30 tot 16.00 uur. Basisschoolkinderen van groep 1 tot en met 8 kunnen gratis meedoen aan verschillende spelletjes en activiteiten op het Swite-terrein aan de Hendrik Leemreizestraat 2. "Chantal Dusseldorp-Lansink gaat als verantwoordelijk bestuurslid CorsoKIDS, samen met alle vrijwilligers, de kinderen weer een onvergetelijke middag bezorgen", aldus de voorzitter.

CorsoKIDS
Kinderen die mee willen doen aan het corso kunnen zich nog tot en met zondag 26 augustus aanmelden via de website: www.corsokids.nl. Dat kan al heel laagdrempelig met een versierde fiets of skelter in de opstapklasse. Dahlia's kunnen nog tot vrijdag 31 augustus besteld worden. De dahlia's en de lijm worden gratis verstrekt. Op de website staat daarnaast veel informatie over het bouwen van een kindercorsowagen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant