Illustratie: Fietsgroep 't Muurtje / Ron Beskers - Tizm webdesign
Illustratie: Fietsgroep 't Muurtje / Ron Beskers - Tizm webdesign Foto: Ron Beskers - Tizm webdesign

Fietsgroep 't Muurtje gaat Knallen voor Kanjers

Algemeen

AALTEN – Fietsgroep 't Muurtje houdt op zondag 2 september van 14.00 tot 20.00 uur een benefietfestival, getiteld Knallen voor Kanjers. Doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Tristan Hoffman Challenge, die in 2019 het tienjarig bestaan viert. Plaats van handeling is Backyard 't Muurtje, het onderkomen van de fietsgroep, aan Plein Zuid 12 in Aalten.

Door Lydia ter Welle

Het plan voor de benefiet komt uit de koker van John Theissen en Marcel Klein Entink, beiden lid van de fietsgroep 't Muurtje. Die fietsgroep is in 2013 ontstaan uit een groep fietsfanaten uit Aalten en Lichtenvoorde, allemaal fanatieke deelnemers aan de jaarlijkse Tristan Hoffman Challenge. Theissen vertelt: "Nadat de Challenge was geweest, vielen we als het ware in een zwart gat, omdat de fietstrainingen na de Challenge stopten. Toen hebben we afgesproken om wekelijks samen te blijven fietsen. De groep moest toen ook een naam krijgen, en dat werd 't Muurtje. Die naam komt van het muurtje, bij ons thuis op De Pas, waar we na het fietsen altijd even gingen zitten om het door het fietsen ontstane vochttekort aan te vullen." Inmiddels telt fietsgroep 't Muurtje al 76 leden en heeft de club z'n eigen onderkomen gekregen aan Plein Zuid 12.

Dat onderkomen wordt door de leden van de groep zelf beheerd; de afgelopen tijd werd er hard gewerkt aan het aanleggen van een fraai terras. "Want er zit een achtertuin, een 'backyard' van zo'n 2200 m2 bij. En zo kwamen we op het idee om daarvan gebruik te maken voor een gezellige bijeenkomst voor het goede doel. Dat is dus een benefiet voor de Tristan Hoffman Challenge geworden, getiteld Knallen voor Kanjers, in Backyard 't Muurtje aan Plein Zuid 12", aldus Klein Entink.

Dankzij diverse sponsoren en belangeloze medewerking van artiesten is er een veelzijdig programma samengesteld. DJ Wimpie, wereldberoemd in Aalten en omgeving, praat het hele programma aan elkaar en zorgt dat er geen stiltes vallen. Verder komt King Boogie optreden, de band met gitaarvirtuoos Mart Hillen. En ook Sandra Vanreys heeft haar medewerking toegezegd. Als klap op de vuurpijl kan 't Muurtje een optreden presenteren van Die Cappuccinos, een Nederlands trio met Duitstalig repertoire dat momenteel de zevende plaats op de hitlijsten bezet in ons buurland. Die Cappuccinos traden al eerder met succes op in Aalten, tijdens een evenement van de Stichting Aalten Promotie (SAP). "Zo hebben we een veelzijdig programma, waar voor iedereen wel iets van zijn gading bij zit. We willen er gewoon een gezellige dag van maken. Vandaar ook de tijd: van 14.00 tot 20.00 uur. En ouders hoeven geen oppas te regelen, want in de zaal wordt een professionele kinderopvang gerealiseerd, met allerlei kindervertier, onder leiding van de vakmensen van kinderopvang Bambi en StudioT. Gewoon lekker komen, dus en de kinderen meebrengen!", nodigt John Theissen uit.

Voor de inwendige mens zorgen De Timp uit Zieuwent en slagerij Gleis uit Aalten, en de bar wordt geheel gerund door de leden van de fietsgroep. De artiesten werken belangeloos mee of dankzij sponsoren. "Zo kunnen we zorgen dat de opbrengst van de entreekaarten volledig ten goede komt aan het goede doel, samen met de opbrengst van de verloting en eventuele andere inkomsten, bijvoorbeeld uit donaties tijdens Knallen voor Kanjers.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij John Theissen Tweewielers in Lichtenvoorde, Huiskamer Setz in Aalten en online via Eventgoose.com. In de voorverkoop kosten ze tien euro, aan de dagkassa 12,50 euro.

De initiatiefnemers van Knallen voor Kanjers op het gloednieuwe terras. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant