Programma ZSOM

Algemeen

LICHTENVOORDE - Deze uitzending is op vrijdag 17 augustus en om 15.00 uur in de Antoniushove.

1. ZSOM Regiojournaal
De komende 4 weken is er geen regiojournaal ivm vakantie. Vanaf week 34 kan men weer kijken naar het regiojournaal.

2. Poolse kinderen te gast in Borculo
Dit jaar vangt de Borculose afdeling van Pax Kinderhulp weer Poolse kinderen op die lijden aan de chronische ziekte diabetes mellitus type I. Het is de 33ste keer dat patiëntjes uit Katowice een leerzame en vooral plezierige vakantie mogen beleven in Borculo. Al jarenlang maakt de ZSOM opnames van alle activiteiten die deze kinderen mee mogen maken en maakt hiervan een dvd, die alle kinderen bij hun vertrek meekrijgen om thuis nog weer terug te kunnen kijken naar hun vakantie in Nederland. Kijk vandaag naar het laatste deel van dit beeldverslag.

3. Openluchtspel Markelo
Op 21 juli heeft de ZSOM opnames gemaakt van het openluchtspel ''t Kan raar loop'n', dat werd opgevoerd in het openluchttheater de Kösterskoele te Markelo. Het stuk van dit jaar speelt zich af bij camping Beekzicht. Van Dam is de eigenaar van deze camping en niet al te precies met het bijhouden van de administratie. Rosalie en haar dochter Christel beheren de camping en vinden het niets dat Van Dam er zo mee omgaat.
Buurman Berend Blok heeft zich al jaren verzet tegen de camping. Het terrein was vroeger in het bezit van de familie Blok maar die hebben een nieuwe boerderij een stukje verderop. De spelersgroep van de Kösterskoele stond weer garant voor een fantastisch openluchtspel met een boeiend verhaal met vele humoristische scenes. Vandaag het derde bedrijf.

4) De valkenier
Er waren veel cliënten van de Molenberg die graag roofvogels wilden zien. Valkeniersbedrijf De Valkenhof uit Aalten kwam naar de Molenberg toe en nam onder anderen mee een kuif karakara, een kerkuil, een woestijnhavik, een Amerikaans torenvalkje en een grote Europese oehoe. Deze vogels kwamen bij hen op de hand vliegen voor een stukje vlees. De show duurde ruim een uur. De ZSOM maakt een impressie van deze vogelshow.

Kijk ook op www.zsom.nl
Op onze website kunt u kijken naar verschillende reportages en natuurlijk het weekjournaal

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant