Mart Hillen. Foto: Lawrence Mooij - Dutchfoto
Mart Hillen. Foto: Lawrence Mooij - Dutchfoto

Gitaarvirtuoos Mart Hillen in de Kruidenhof te Mallum

Algemeen

EIBERGEN – In de Kruidenhof te Mallum geeft gitaarvirtuoos Mart Hillen (1996) op zondag 26 augustus een soloconcert. Dit aanstormend Achterhoeks talent uit Lichtenvoorde is zeer actief en begaafd en won al diverse belangrijke prijzen: de theaterwedstrijd Rabo On Stage in Zutphen en de Fingerstyle Academy Awards in Amsterdam. De Australische meestergitarist Tommy Emmanuel was diep onder de indruk toen hij Mart hoorde spelen.

Fingerstyle betekent in het geval van Mart dat hij basgitarist, gitarist en drummer inéén is. Hij bespeelt de snaren met zijn vingers en drumt tegelijkertijd op de klankkast van zijn gitaar. In zijn eentje is hij als het ware een volwaardige, instrumentale band.

Mart treedt regelmatig op. Hij is te horen op 3FM, staat op de Zwarte Cross en in het voorprogramma van de Edwin Evers Band en MAAN. Hij verbindt zijn fijnzinnige gitaarspel met mooie, persoonlijke verhalen. De muziek is zeer gevarieerd: Mart speelt nummers van Marco Borsato tot BLØF en van Michael Jackson tot U2.
De Kruidenhof is op 26 augustus (tijdens het Berkelfestival) geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Het optreden van Mart Hillen duurt van 14.00 tot 16.00 uur en bestaat uit twee sets. Ook de tuin kan bezichtigd worden. De toegangsprijs is vijf euro (donateurs 2,50 euro).


www.kruidenhof-te-mallum.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant