De tenten zullen plaatsmaken voor permanente bebouwing ten behoeve van de corsogroepen.
De tenten zullen plaatsmaken voor permanente bebouwing ten behoeve van de corsogroepen.

Corsogroepen mogen schuur bouwen

Algemeen Bloemencorso Lichtenvoorde

LIEVELDE/LICHTENVOORDE- Aan de Lievelderweg 92 in Lievelde komen mogelijk schuren voor de bouw van corsowagens. Op deze plek wordt nu in tenten gewerkt. De gemeente Oost Gelre wil in principe meewerken aan een wijziging van het bestemmingsplan.

Onderdak voor vier corsogroepen
De corsogroep Hooiland heeft een verzoek ingediend om een nieuwe schuur te mogen bouwen op het genoemde perceel. De medewerking van de gemeente geldt voor vier corsogroepen in totaal. “Eén van de vier groepen heeft al een gebouw gerealiseerd. Met een herziening van het bestemmingsplan kan meegewerkt worden aan het realiseren van een gebouw voor corsogroep Hooiland. Ook wordt dan geregeld dat twee andere groepen een gebouw kunnen plaatsen in plaats van de huidige tenten.

Geen bezwaren
Niet alle vier de corsogroepen zullen op korte termijn een gebouw gaan plaatsen, zo is de verwachting. Daarom is in het bestemmingsplan opgenomen dat containers en tenten zijn toegestaan totdat de corsogroep een gebouw heeft gerealiseerd. Ook is vastgelegd dat buitenopslag, anders dan in containers, bij een corsotent niet is toegestaan. Per gebouw is een bouwvlak met maximum bouwhoogtes en goothoogtes opgenomen. De initiatiefnemers hebben inmiddels een bijeenkomst gehouden voor buren en Lievelds Belang om hen op de hoogte te brengen van de plannen. Het ontwerpbestemmingsplan heeft nu zes weken ter inzage gelegen en er zijn geen zienswijzen ingediend. “Het corso in Lichtenvoorde heeft een hele belangrijke rol in onze gemeente. We willen deze traditie van het bouwen van de wagens behouden en het corso faciliteren. Daarom werken we graag mee aan dit initiatief”, zegt wethouder Frank.

Andere mogelijke gebruikers
De te bouwen schuur of schuren bieden mogelijk ook een oplossing voor de problemen van andere groepen zoals de carnavalswagenbouwers uit Groenlo en de organisatie van de Slag om Grolle. De wagenbouwers hebben al jaren moeite om geschikte bouwplekken te vinden en dat geldt ook voor de vrijwilligers van ‘De Slag’. “Er zijn gesprekken gaande over de mogelijkheden voor deze groepen”, zo laat de wethouder weten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant