De sfeer is goed bij Geschudt. Foto: Henri Walterbos
De sfeer is goed bij Geschudt. Foto: Henri Walterbos Foto: Henri Walterbos

Geschudt wil hogerop 'De groep zit weer in een positieve flow'

Algemeen Bloemencorso Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE- Groep Geschudt zit in een ommekeer. In denken en doen. De groep keek kritisch en realistisch naar zichzelf en besloot de zaken anders aan te gaan pakken. "We konden wel een wagen op de weg zetten, maar als ie dan de tent uit kwam dan waren de kleuren bijvoorbeeld totaal niet goed, of we hadden de kleuren een keer beter, zat de vorm er niet goed in. We hebben goed naar ons zelf gekeken," vertelt Marc Plaggenburg. "Afgelopen jaren hadden we altijd een ontwerp vanuit de groep. We merkten dat dat niet de gouden sleutel voor ons was want we eindigden altijd een beetje ergens onderaan. Hebben we contact gezocht met SBL. Zo kwamen we bij ontwerper Jordy Winter terecht. Wij willen eigenlijk wel hogerop. Laatste rijden daar gaat de lol wel een beetje van af."

Door Henri Walterbos

Juiste wagen
"De hele groep was ervan overtuigd dat er iets moest gebeuren om iets op de weg te zetten waar de groep weer trots op zou zijn. Ik denk dat dit de juiste wagen is. Er wordt met man en macht, man en vrouw, gewerkt aan de wagen. De groep zit weer in een positieve flow," aldus Marc. "Je wilt wel graag trots op je wagen zijn, leuke reacties horen. Je bouwt er een jaar aan immers," vult Emiel Bokkers aan, die dit jaar deel uit maakt van de stuurgroep rondom ontwerper Jordy Winter uit Vollenhove die de huidige wagen ontwierp. "Wij proberen het idee van de ontwerper zo veel mogelijk te realiseren omdat Jordy niet altijd hier kan zijn." Jordy is een gerenommeerd bouwer. Naast wagens voor Vollenhove ontwierp hij al voor Sint Jansklooster. Lichtenvoorde is zijn 18de corsowagen.

"We hebben met Jordy om tafel gezeten wat onze ideeën zijn, wat de groep aan kan en wat zijn ideeën zijn. Al snel had hij drie ontwerpen waarvan ik dacht 'die zou best wel eens goed bij onze groep kunnen matchen,'" kijkt Marc terug op de eerste kennismaking. "Het mooie was dat Jordy zich herkende in het verhaal van de groep. Hij had soortgelijke ervaringen, heeft exact dezelfde transitie doorgemaakt als wij. Daardoor heeft hij de huidige wagen kunnen ontwerpen." "Op heel veel vlakken is er veel veranderd, in positieve zin," ervaart Ann-Rien Droppers. "Er is verjonging. Je merkt dat het steeds beter gaat. We hebben een goede back-up van de ouderen." "We maken zulke stappen dat we op een dag een keer eerste worden," lacht Marc.

'Hanuman'
De creatie van dit jaar heet 'Hanuman': 'Hanuman is de apengod van het Hindoeïsme en staat voor onbegrensde liefde, kracht, moed, toewijding, passie, devotie en vertrouwen.' De groep is vol vertrouwen dat de laatste plek dit jaar niet voor hen zal zijn. "Jordy is al een paar keer hier geweest en er is intensief contact met hem via mail en app. Er wordt veel gespard. Je merkt dat je als groep al een stuk zelfverzekerder wordt als hij geweest is." Emiel: "Het niveau is dit jaar best wel hoog, wat ik zo heb gezien. Ik denk zelf dertiende plek. Dat zou heel erg mooi zijn. De Top 10 is nog een keer een leuke uitdaging voor ons."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant