Groep 6Kamp in de nieuwe tent.
Groep 6Kamp in de nieuwe tent.

Focus Groep 6Kamp weer volledig op corsowagen gericht

Algemeen Bloemencorso Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - In de nieuwe tent wordt driftig geplakt, links en rechts nog iets gelast. In de kantine is Bart de Graaf bezig met het maken van de roosters van de keukendienst voor het plakweekend. De focus van corsogroep 6Kamp is weer volledig op het bouwen van een corsowagen gericht.

Door Henri Walterbos

Naast hem ontwerper van de groep, Jordy Mellink (23), die zegt blij te zijn zich niet meer met andere zaken bezig te hoeven houden dan alleen de corsowagen. Zijn 4de ontwerp inmiddels voor 6Kamp, na daarvoor al 3 wagens voor de Van Reedestraat te hebben ontworpen. Een eigen stijl zegt ie niet echt te hebben. "Ieder jaar doe ik eigenlijk wel totaal iets anders. De wagen van dit jaar lijkt ook totaal niet op die van vorig jaar. Meestal begint mijn inspiratie bij een titel. Ik hoor wel eens woorden, zinnen of uitdrukkingen waarvan ik denk 'dat is wel tof om een keer iets mee te doen.'" De creatie van dit jaar, het bovenste deel van een giraf, is getiteld 'Vlekkeloos'; Kleurloos, smetteloos, vlekkeloos! "Dat kun je op meerdere manieren opvatten, maar ook mijn allereerste ontwerp 'Draaiorgel' is vanuit de titel ontstaan. Geen klassiek draaiorgel zoals je ziet op marktpleinen, maar een draaikolk met orgelpijpen. Iets met een dubbele betekenis blijkt te scoren in het corso. Het zet mensen bij het lezen van het boekje toch weer eerst op het verkeerde been."

Helemaal wit
In eerste instantie was het de bedoeling een hele giraf te maken, compleet met beweging. "Uiteindelijk hebben we, omdat we meerdere projecten tegelijk hadden dit jaar, besloten naar een vereenvoudiging te gaan, iets minder statisch en toch interessant om te zien. Dat heeft geresulteerd in deze wagen," wijst Jordy naar het karkas dat inmiddels half toegedekt is met papier. De gehele wagen zal wit zijn. "Ik had altijd al een keer in het hoofd iets te maken dat maar één kleur had en voor de rest niks. Uiteindelijk zijn we allemaal blij hoe hij er nu bij staat. De aanpassing is bij toeval goed uitgevallen. Een geluk bij een ongeluk zeg maar." Onzeker blijft of alle gevraagde bloemen geleverd kunnen worden. "Dat is spannend. Er wordt veel over gezegd en geschreven maar wij maken ons op dit moment weinig zorgen. We hebben een goed veld, een goede landploeg. Het staat er allemaal goed bij. We hebben van tevoren al veel geruild met andere groepen. Ik zie het wel positief in."

Risicokleurtje
De witte kleur vraagt een aangepaste werkwijze voor wat betreft het aanbrengen van de bloemen op de wagen. "Wit is een risicokleurtje. De bloemen kunnen nogal snel bruin worden. Om die reden gaan de eerste bloemen pas vrijdag, eind van de middag, op de wagen, in tegenstelling tot normaal gesproken donderdagavond. Er wordt vrijdagmorgen pas geplukt om de kleur maar zo lang mogelijk te behouden." Jordy zegt te hopen dat de wagen mooi afsteekt tegen al die bombastische theatrale wagens die dit jaar meerijden. "Iedere corsogroep heeft wel muziek, figuratie of beweging, maar die van ons blijft stil, zonder geluid en beweging. Vlekkeloos, puur, zeg maar." Nu alles weer op de rit staat hoopt de groep 2018 vlekkeloos af te sluiten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant