Ygo Nijenhuis op locatiebezoek bij de Boschkempers. Foto: PR
Ygo Nijenhuis op locatiebezoek bij de Boschkempers. Foto: PR

Gelre FM draait verzoekjes van wagenbouwers

Algemeen Bloemencorso Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Gelre FM, het officiële corsto-radiostation, is er dit jaar weer bij om verslag te doen van alle activiteiten rondom het een na grootste bloemencorso ter wereld. Zo'n veertigtal medewerkers gaan op zoek naar de verhalen achter de wagens en hun bouwers. Luisteraars kunnen verzoekjes aanvragen om de bouwers bij hun noeste arbeid te ondersteunen.

Vanaf donderdagavond bezoeken de verslaggevers de verschillende wagenbouwers. Achter elke wagen die gebouwd wordt, zit een verhaal. Wat is het idee achter dewagen? Waar haalt de groep zijn inspiratie vandaan? Waar zit het vele werk in een wagen? Daarnaast brengt Gelre FM op zaterdag tot diep in de nacht de laatste updates omtrent de voortgang van de wagens. De laatste nacht voor de corso wordt er altijd hard gewerkt om de wagens op tijd klaar te krijgen, soms een ware race tegen de klok. Gelre FM houdt u als eerste op de hoogte wanneer er weer een wagen gereed is. Behalve een radioverslag kunt u op internet en social media foto's en filmpjes bekijken.

Op maandagochtend is Gelre FM vanaf 08.00 uur live aanwezig bij de prijsuitreiking vanuit HZR 't Zwaantje. Hierbij horen de luisteraars als eerste welke groepen er bij de grote wagens in de prijzen vallen en wie de er in de top 3 zitten van de CorsoKIDS.

Wilt u de wagenbouwers een hart onder de riem steken, een dosis extra energie geven of gewoon bijdragen aan de sfeer en gezelligheid? Bel of mail naar de studio en vraag een verzoekje aan. De studio is te bereiken via 0544 – 464848 of per mail: studio@gelre.fm.

Gelre FM is in de ether te ontvangen via 107.5 fm, via Ziggo analoog op 107.6 fm, via Ziggo digitaal op kanaal 916, via glasvezel op kanaal 354 en via internet op www.gelre.fm of Tunein.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant