Herman en Eefke Pullen bezig met kontjes kniepen bij corsogroep Lansink Bluiminck. Foto: PR
Herman en Eefke Pullen bezig met kontjes kniepen bij corsogroep Lansink Bluiminck. Foto: PR

'Zolang het kan, blijven we komen'

Algemeen Bloemencorso Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - De Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde biedt allerlei arrangementen aan rondom het corsoweekend. Het driedaagse corsohotelarrangement is één van de langstlopende.

Door Annet Gierkink

Twee gasten van het eerste uur zijn Herman en Eefke Pullen. Ook dit jaar zijn de Hardenbergers weer te gast in Hotel Restaurant Zalencentrum 't Zwaantje in Lichtenvoorde. Eigenaar Hans Pillen vertelt: "Een aantal weken voor het corso komen de heer en mevrouw Pullen steevast even bij ons langs. Het is ieder jaar weer leuk om ze te begroeten. We mochten deze zomer trouwens een tiende boeking noteren!" Hotelovernachtingen zijn vooral populair in het corsoweekend, vandaar dat het echtpaar Pullen het zekere voor het onzekere neemt en al op tijd hun hotelreservering rondmaakt.

Maar Herman en Eefke komen niet alleen om te genieten van de optocht op zondag 9 september. Allereerst worden de vriendschapsbanden met corsogroep Lansink Bluimnck persoonlijk aangehaald. Herman vertelt: "Op vrijdagochtend voor het corsoweekend checken we in bij 't Zwaantje en daarna gaan we meteen door naar de tent om mee te helpen. Het is misschien wel leuk om te vertellen hoe dit is gelopen."

Een vast onderdeel van het corsohotelarrangement is een rondgang langs een aantal bouwlocaties. Herman Pullen licht toe: "We raakten tijdens onze eerste rondleiding meteen onder de indruk van het hele sfeertje: de enorme corsowagens in aanbouw, de organisatie eromheen, maar vooral ook de hartelijke Achterhoekse gastvrijheid en saamhorigheid bij corsogroep Lansink Bluiminck greep ons."

Tijdens deze bezoekjes aan de corsogroepen telt de organisatie voor vertrek altijd nog even het aantal gasten om achterblijvers te voorkomen. Tijdens de telling bij corsogroep Lansink Bluiminck ontbraken die betreffende keer Herman en Eefke. Een zoektocht in en rondom de tent leverde uiteindelijk een paar hard werkende 'kontjeskniepers' op die volledig opgingen in hun werk én in de vaste groep vrijwilligers. "En zo is het sindsdien eigenlijk gebleven", vertelt Lansink Bluiminck-voorzitter Ewald Berendsen. "Iedereen binnen onze groep – van jong tot oud - kent de familie Pullen. Ze zijn vast lid van onze groep en worden gewaardeerd om hun jaarlijkse inzet en gezelligheid". Ewald voegt toe: "Het zijn hele lieve mensen die graag een praatje maken. Bovendien, het kratje bier dat ze steevast meenemen smaakt ons ook prima".
Herman: "We zijn fan van het hele Bloemencorso hoor. We vieren het Lichtenvoordse feestje graag (helemaal) mee. De prijsuitreiking op maandagmorgen in één van de zalen van 't Zwaantje willen we dan ook zeker niet missen". Op onze opmerking dat ze dit jaar hun jubileum vieren, zegt Herman verbaasd: "De tiende keer al? Oh jee, dat wist ik niet, wat leuk zeg! Zolang het kan, blijven we komen hoor. Bij het weggaan zeg ik altijd tot volgend jaar."

Bloemencorso 90 jaar
Nu we het toch over jubilea hebben: het Lichtenvoordse Bloemencorso viert in 2019 het 90-jarig bestaan. Bent u door de ervaringen van Herman en Eefke ook warm gelopen voor een unieke corsobelevenis in Lichtenvoorde? Vier het feestje dan volgend jaar met ons mee en kijk voor meer informatie op bloemencorso.com/arrangementen. Wie weet loopt u ook het corsovirus op.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant