Kyra Stortelaar draagt met trots het nieuwe vaandel. Foto: Annekée Cuppers
Kyra Stortelaar draagt met trots het nieuwe vaandel. Foto: Annekée Cuppers

Achterhoek-vaandel gepresenteerd tijdens corsotainment

Algemeen Bloemencorso Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Het wijwater is amper opgedroogd maar trots gaat ie al voorop in de corso-optocht; het Achterhoek-vaandel. Bezoekers van het corsotainment, voorafgaand aan de start van het corso, hadden de primeur.

Na afloop van alle sprekers, waaronder burgemeester Bronsvoort, SBL-voorzitter Herman ter Haar en Graafschap-directeur Hans Martijn Ostendorp, was het tijd voor een bijzonder moment, de onthulling van een nieuwe vendelvlag met daarop het ontwerp van de Achterhoekse vlag. Pastoor Ronald den Hartog was speciaal ingevlogen om het nieuwe vaandel van de St. Switbertus in te zegen. Pastoor Den Hartog sprak van een mooie traditie waarbij hij weliswaar het vaandel inwijdde maar daarbij aangaf dat niet alleen de zegen werd afgeroepen over het vaandel maar des te meer over de mensen die door dit vaandel met elkaar worden verbonden.

Vendelier Kyra Stottelaar had de eer het vaandel als eerste mee te mogen dragen in de optocht. Dit deed zij in de plaats van mede-schutterijlid Carmen Kroezen die helaas bij de ceremonie niet aanwezig kon zijn. Op zijn initiatief werd de stichting Pak An benaderd om mee te werken aan de ontwikkeling van het vaandel. Het vaandel zal behalve bij optredens van St. Switbertus meegaan met internationale vendelierstreffen om zo de Achterhoekse identiteit te benadrukken.

Het vaandel wordt op de vaandelstok geschoven. Foto: Annekée Cuppers
Kyra Stortelaar presenteert het vaandel voor de inzegening door pastoor Den Hartog. Foto: Annekée Cuppers

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant