Litac start met klinkende zege

LICHTENVOORDE - De hernieuwde kennismaking van Litac met de regionale hoofdklasse van de afdeling Gelre is voorspoedig, zij het niet helemaal optimaal, verlopen. Afgelopen zaterdag ging men op bezoek bij het Terborgse Hercules en stuitte men direct al weer op het oude probleem: het personele tekort.

Gelukkig speelt, met uitzondering van Hercules, deze competitie geen enkele vereniging op zaterdagmiddag. Want juist dat spelen op zaterdagmiddag was het grootste struikelblok en zorgde er mede voor dat Litac degradeerde uit de 3e divisie. Alle overige wedstrijden worden op vrijdagavond gespeeld. Het Litac-team bestaat weliswaar uit vier spelers, maar twee ervan moesten werken.
Dus togen Aaron Albeck en Sander Spijkers met z'n tweeën richting Terborg voor de ontmoeting met de derde uitgave van eredivisieclub Hercules. Even nog werd een valse start gevreesd, maar zowel Aaron als Sander gingen voort op de weg die zij vorig jaar al insloegen en dat betekent kwaliteit.
Het Terborgse trio kon weinig weerstand bieden. Slechts een enkele game werd de tegenstander gegund en ook het dubbel leverde succes op. Jammer van de drie verloren punten door het gebrek aan een derde man, maar met zeven punten naar huis gaan is voorwaar geen slecht begin.
Komende vrijdag is het team compleet en zal men in de thuiswedstrijd in de Zandschoppe aantreden tegen het Wijchense Oni, dat eveneens de competitie opende met een 7-3 zege. Aanvang 20.45 uur.

Vooraankondiging open huis
Het jaarlijkse open huis zal worden gehouden op zondagmiddag 14 oktober. Dan kan men kennismaken met zowel tafeltennis als dynamictennis. Mochten er mensen zijn die belangstelling hebben voor een van deze sporten of voor beide, dan kan men contact zoeken met Litac. Tafeltennis wordt op meerdere avonden gespeeld. Wie recreatief wil spelen, is welkom op de donderdagavond na 20.00 uur of men kan contact opnemen met Guus Hulshof (guushulshof@live.nl). Gaat de belangstelling meer uit naar het populaire dynamictennis, dat op bijna alle dagdelen zowel overdag als 's avonds wordt beoefend, dan kan men bellen voor een afspraak of meer info naar 0315-242990 of (0544) 372083. Jeugdspelers kunnen bellen naar Inge, tel. 375015.


www.litac.nl

Meer berichten