Een enorme schare fans was op het laatste optreden van Premium afgekomen. Foto: Lisa Wellink
Een enorme schare fans was op het laatste optreden van Premium afgekomen. Foto: Lisa Wellink

Afscheidsconcert Premium publiekstrekker op kermiszondag

'Waar Premium kwam, was het altijd feest'


LICHTENVOORDE – Bij goed kermis vieren hoort een koud biertje, een stevige maaltijd en natuurlijk een puik stukje muziek. Dat heeft de horeca in Lichtenvoorde goed begrepen en zondag kan het publiek dan ook genieten topbands uit de regio. Met als kers op de taart natuurlijk het afscheidsconcert van Premium.

Door Annekée Cuppers

Het moet gezegd worden; de meeste kermisvierders zijn te vinden op het grote plein bij café De Zaak aan de Dijkstraat. Premium, de band die ruim 16 jaar lang goed was voor volle zalen, geeft deze avond hun laatste optreden. "Eeuwig zonde", volgens een enthousiaste bezoeker, "Waar Premium komt, is het altijd feest. Ze leveren gewoon het complete plaatje. Niet alleen maar goeie muziek maar ze richten zich echt tot het publiek en creëren zo een supersfeer."

Een andere bezoeker laat weten dat het misschien wel goed is dat de Achterhoekse band stopt. "Niet om de band zelf hoor!", haast ze zich te zeggen, "Maar als Premium speelt, weet je gewoon dat iedereen daar gaat kijken. En kijk nu ook vanavond, er zijn hier zeker ook andere leuke bandjes te zien maar die krijgen niet vol de aandacht die ze verdienen. Al is het nu met het afscheidsconcert wel echt extreem met die mensenmassa daar op het plein bij de Hamalandhal."

Topmuziek uit de regio
Bij café Kruup is het voor het derde jaar op rij de beurt aan de Lichtenvoordse band Hot Stuff. De achtkoppige formatie rond zangeres Laura Jansen past maar amper op het podium maar dat mag de pret niet drukken. Met onder andere de gelijknamige hit van Donna Summer en hun Abba-medley weten ze het dak eraf te blazen. Soul with a capital S, dat is deze jonge gasten wel toevertrouwd. Ze geven alles, gaan tot het gaatje. De pauzes tussendoor zijn dan ook geen overbodige luxe.

Op de Markt weet ook de band Brood op de Plank uit Didam de voetjes van de vloer te krijgen met hun aanstekelijke muziek met oude en nieuwe hits. Een stel meiden zingt luidkeels mee met zowel de Nederlands- als Engelstalige nummers. De sfeer zit er goed in. Maar echt goed los gaat het pas bij NirFooNa die tegenover Steakhouse Beef & Bone optreden. Frontman Jelle Spexgoor en trawanten gooien hun hele hebben en houwen in de strijd om voorbijgangers te boeien. En dat lukt. Menigeen blijft in het straatje hangen. Eerst nog voorzichtig met een biertje in de hand mee-tappend op de strakke drum- en bassline, maar al snel ontstaat er een kluwen wild dansende kermisgangers voor het podium.

Even verderop in de Dijkstraat is het voor Premium dan echt over en uit. Met een innige groepsknuffel en een minutenlang applaus valt definitief het doek voor de publiekstrekker bij uitstek. Welke band springt er in het gat dat deze Achterhoekse toppers achter zich laten? Kermis 2019 zullen we het wellicht weten.

Meer berichten