Een kleurrijk gezelschap schrijft zich in. Foto: Barbara Pavinati
Een kleurrijk gezelschap schrijft zich in. Foto: Barbara Pavinati

Vogelschieten weer goede start van de kermis

'Het is een mooi gezicht als de vogel er wordt afgeschoten'

Door Barbara Pavinati

LICHTENVOORDE-Het was ook dit jaar een spannende strijd wie als eerste de mooi versierde vogel eraf zou schieten op de kermismaandag. Bij de volwassenen was dit Erwin Hummelink. Het was even wachten op zijn koningin en vrouw Marloes, want zij zat thuis toen het 226e en verlossende schot viel. Na de huldiging spreekt Erwin het publiek toe:"Ik ben overgehaald om mee te doen. Toen zei ik dat ik hem er gelijk af zou schieten! En kijk eens! Ik heb zin in de kermis!". Bij de jeugd werd een stralende Eva Humt de koningin. Haar valt dit jaar de eer toe vele mooie momenten met schutterij St. Switbertus te beleven.

Het was als vanouds weer een drukbezochte traditie met wel 124 inschrijvingen bij de volwassenen, waarvan drie groepen. Bij de jeugd waren er 27 inschrijvingen. Toen het terrein nog helemaal verlaten was van de corsowagens die bezig waren met hun tweede ronde door Lichtenvoorde stonden de echte diehard fans van het schieten al klaar aan hun stamtafel. Reduan Beuting, een van hen, doet voor de vierde keer mee. Zijn familie schiet al jaren op de vogel en zijn ze zijn altijd als eerste aanwezig. Reduan:"Het is een standaardritueel in onze familie met de kermis. Ik ben een paar keer dichtbij de overwinning geweest. Ze schoten dan net na mij de vogel eraf. Ik wil graag mijn familie een poepje laten ruiken door dit jaar te winnen." Patrick Kamp en Jeroen Rutjes lopen ook al vroeg op het terrein rond. Zij komen bijna altijd kijken, maar schieten niet mee. Ze vertellen:"Het is een mooi gezicht als de vogel er wordt afgeschoten. Het is altijd spannend wie de winnaar wordt. Na het schieten gaan wij altijd even kermis vieren."

Nieuw dit jaar was dat er voor het eerst er een samenwerking was tussen Harmonie St. Ceacila en de schutterij St. Switbertus. Ze liepen op de kermismaandag gezamenlijk in de optocht rond. Bewust in dezelfde kleren. Als deze samenwerking bevalt gaan ze in de toekomst meer samenwerken.

Einduitslag volwassenen: Sander Pierik (rechtervleugel), Sander Meekes (kop) en Erwin Hummelink (romp).

Einduitslag jeugd: Britt Kuiper (kop/hals), Tim Klaverwal (linkervleugel), Dem Goossens (rechtervleugel), Kom Klaverwal (staart) en Eva Hunt (vogel/romp).

Meer berichten