Foto: Annekée Cuppers
Foto: Annekée Cuppers

Spetterende open dag bij zwembad Meekenesch

Algemeen

LICHTENVOORDE - Een buikschuifbaan, een swim-in bioscoop, leren duiken met een zuurstoftank op je rug, een rondleiding door de machinekamer, vrij duiken in een grote watertank. Zwembad Meekenesch heeft afgelopen zaterdag alle registers losgetrokken om het publiek mee te laten vieren met het vijfjarig jubileum. Het is een spetterend succes.

Door Annekée Cuppers

Vooral de mobiele duiktank op het binnenterrein kan op veel belangstelling rekenen. Met een duikmasker maar zonder zware tank op je rug kun je net als een dolfijn allerlei capriolen uithalen in het water. Dat levert mooie plaatjes op voor het publiek dat aan de buitenzijde een mooi zicht heeft op de waterratten in de tank. Veel ouders grijpen snel de mobiel om een leuke foto of filmpje te schieten van hun kroost. Ook zij genieten van alle activiteiten die het zwembad op deze dag te bieden heeft. "Hartstikke leuk deze open dag", laat een van de bezoekers weten, "We komen hier regelmatig, vooral de kinderen. Want dat is toch wel heel fijn hoor, zo'n zwembad in de buurt. Dan gaan ze toch wat sneller zwemmen, als ze er zelfstandig naar toe kunnen gaan."

Binnen loopt intussen de spanning op want daar vindt de allereerste editie plaats van het watertafel-stapelspel. De competitie gaat tussen twee ploegen; de jongens tegen de meisjes. Wie kan er anderhalve minuut met zoveel mogelijk personen op een tafel in het water staan? Eerst mogen de jongens. Hen lukt het om met zeven jongens de anderhalve minuut vol te maken. Maar ze zijn geen partij voor de meiden; met maar liefst tien meiden krijgen ze de anderhalve minuut met gemak vol. Zij mogen zich een jaar lang water-tafel-stapel-kampioen noemen.

Ook voor de trouwe ploeg vrijwilligers is het vandaag feest. Overdag zijn ze nog druk in de weer met bezoekers ontvangen, koffie schenken en rondleidingen geven, in de namiddag zijn zij het die verwend worden. En hoewel alle vrijwilligers graag een baantje mogen trekken, wordt het personeelsfeest een 'droge bedoening'. Bedrijfsleider Jeroen Scheuter: "We gaan met de vrijwilligers in de skeltertrein naar Lievelde om bij Weenink een potje boerengolf te gaan spelen. En natuurlijk zal er na afloop goed voor de inwendige mens gezorgd worden want onze vrijwilligers, daar zijn we heel trots op, daar willen we goed voor zorgen." Of dat wel zo'n 'droog' feestje wordt?

Foto: Annekée Cuppers
De meiden winnen het watertafel-stapelspel. Foto: Annekée Cuppers
Foto: Annekée Cuppers

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant