André Hendriksen met de poster over de informatieavond. Foto: Jan van der Weyde
André Hendriksen met de poster over de informatieavond. Foto: Jan van der Weyde

Paradijs voor de patrijs

Algemeen

LIEVELDE - De Weidevogelvereniging Achterhoek organiseert op dinsdag 9 oktober een informatieavond over het succesvolle natuurproject Paradijs voor de Patrijs. Dit project speelt zich af rond het Montferland Massief en wordt aangejaagd door André Hendriksen en Theo Kaal. De avond vindt plaats bij Erve Kots aan de Eimersweg 4 te Lievelde en start om 20.00 uur.

André verzorgt een presentatie met film- en fotobeelden over hoe dit project tot stand is gekomen en waarom het zo succesvol is. Pas geleden heeft de VARA er opnamen gemaakt voor het tv-programma Vroege Vogels. Dit wordt begin november uitgezonden. Gelukkig zien we om ons heen steeds meer bloemen-en kruidenveldjes ontstaan langs akkers en ook op stukjes particuliere grond. De vereniging blijft proberen dit initiatief zoveel mogelijk uit te breiden en vraagt iedereen om grond beschikbaar te stellen, ook voor het inrichten van plas-dras-gebied voor weidevogels, door bloemen en kruiden in te zaaien voor onder ander de patrijs en ontelbare soorten insecten. Deze zijn dé voedselbron voor veel soorten vogels en vooral een onmisbare schakel in de voedselketen.

Karen Hinkamp, coördinator bij de stichting Landschapsbeheer Gelderland, zal korte een toelichting geven op de patrijzen-telgroepen en de tellingen van het afgelopen jaar in de Achterhoek. Natuurkenner Jan Stronks zal een presentatie verzorgen over de diverse soorten inheemse bloemen- en kruidenmengsels. Iedere aanwezige krijgt na afloop een zakje bloemenmengsel mee om thuis direct mee aan de slag te gaan. Degene die meer zaden wenst en een groter stuk grond willen inzaaien, kunnen zich bij de Weidevogelverening Acherhoek melden.

De avond is vrij toegankelijk voor leden; andere belangstellenden betalen 5 euro. De zaal gaat open om 19.30 uur. Voor meer informatie: weidevogelvereniging.achterhoek@outlook.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant