Afbeelding
Foto: Lydia ter Welle

Lichtenvoordse Cross Triatlon loopt voor Duchenne

Algemeen

LICHTENVOORDE - Zwembad Meekenesch, z.p.c. LIVO, WTC Keitrappers en Lopersgroep '90 organiseren voor het vijfde jaar op rij de Lichtenvoorde Cross Triathlon. Dit lustrum viert het bestuur op bijzondere wijze. Zij zetten de spierkracht van hun deelnemers in om patiënten met de spierziekte van Duchenne een warm hart toe te dragen. Een groot gedeelte van de opbrengst gaat naar het goede doel, het Duchenne parent project.

Als je met Duchenne spierdystrofie wordt geboren, breken je spieren langzaam maar zeker af en word je steeds minder sterk. De ziekte treft alleen jongens. Zij vallen vaak en kunnen niet goed rennen en springen. Rond hun twaalfde levensjaar worden ze afhankelijk van een rolstoel. Wanneer de spieren die voor ademhalen nodig zijn rond hun twintigste te zwak worden, is beademing nodig. Ook de hartspier wordt steeds zwakker waardoor Duchenne spierdystrofie uiteindelijk een fatale ziekte is. Dankzij beademing en het gebruik van (hart)medicatie is de levensverwachting de afgelopen jaren toegenomen. De helft van de patiënten wordt nu ouder dan 30 jaar.

Een extra reden om mee te doen aan de Lichtenvoordse Cross Triathlon. Inschrijven kan via http://meekenesch.nl/inschrijven. De organisatie is alvast druk in touw om alle deelnemers en bezoekers zondag 7 oktober een plezierige en sportieve dag te bezorgen. www.duchenne.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant