De Werenfriduskerk in Zieuwent is ook het decor voor De Messiah van Händel. Foto: Kyra Broshuis
De Werenfriduskerk in Zieuwent is ook het decor voor De Messiah van Händel. Foto: Kyra Broshuis Foto:Kyra Broshuis

Eenmalige subsidie voor Paaspop Klassiek

Algemeen

ZIEUWENT- De gemeente Oost Gelre is van plan een éénmalige subsidie van 15.000 euro voor het jaar 2018 te verlenen aan Stichting Paaspop Klassiek. De stichting heeft gevraagd om een structurele subsidie voor de jaarlijkse uitvoering van haar twee concerten (het Weihnachtsoratorium en de Matthäus Passion) in de Sint Werenfriduskerk te Zieuwent, en voor de drie boerenerfconcerten in de gemeente Oost Gelre.

Door Kyra Broshuis

De Messiah
Wethouder Jos Hoenderboom vertelt dat de Matthäus Passion en de boerenerfconcerten heel succesvol zijn geweest. Het Weihnachtsoratorium verliep qua publieke belangstelling minder waardoor men dit concert in 2018 wil vervangen voor de (meer landelijk bekende) uitvoering van De Messiah van Georg Friedrich Händel. “Daarnaast verzorgt de stichting onder andere sinds februari 2018 wekelijks zangles aan groep 8 van de basisschool Sint Josef in Zieuwent voor het zingen van de coro repinie in het openingskoor tijdens de Matthäus Passion.”

Voorzien in een behoefte
De stichting heeft geprobeerd om te de financiële tekorten op te lossen door het organiseren van verschillende acties zoals ‘vrienden van de Stichting Paaspop Klassiek’ en het creëren van luisterplekken. “De stichting wil de entreeprijzen voor haar concerten niet te hoog maken om de evenementen voor iedereen toegankelijk te laten zijn. Als gemeente vinden we het belangrijk dat Paaspop Klassiek behouden blijft. De evenementen van de stichting voorzien in een behoefte. Het gaat om kwalitatief hoogstaande passieuitvoeringen in de bijzonder fraaie ambiance van de Werenfriduskerk. Ook de klassieke concerten op de bijzondere locaties zijn uniek. De stichting wil zich de komende jaren meer op de jeugd gaan richten waardoor jongeren, onder andere via kortdurende projecten, met klassieke muziek in aanraking komen. Met die initiatieven en met de inzet van het landelijke meer bekende concert van de Messiah hoopt de stichting een stevigere financiële basis te krijgen. In de komende periode zal moeten blijken of Paaspop Klassiek, met het organiseren van De Messiah, op de goede weg zit”, zo zegt de wethouder. Het vervolg van de structurele subsidiëring wordt nader bekeken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant