Maria Neumann in haar tijdelijke atelier. Foto: Rick Mellink
Maria Neumann in haar tijdelijke atelier. Foto: Rick Mellink

Kinderen inspireren Maria om intuïtief te werk te gaan

Algemeen

LICHTENVOORDE - Maria Neumann uit Vragender presenteert zondag 30 september om 14.00 uur haar werk bij Lokalen - ruimte voor creatief ondernemen. Als Artist in Residence had zij gedurende een maand de tijd, rust en ruimte om haar creativiteit te laten stromen en te zien wat dat oplevert. Met de natuur als haar belangrijkste inspiratie en haar kinderen als katalysator om minder resultaatgericht te werk te gaan, leverde de periode een aantal unieke werken op.

Maria kijkt met voldoening terug op haar periode bij Lokalen. "Ik heb genoten van de rustige, groene omgeving en van de interactie met andere creatievelingen bij Lokalen. Ik heb kunnen spelen met het materiaal, de vorm en de kleur. Er was tijd om uit te proberen, te twijfelen, opnieuw te beginnen en ideeën uit te werken in beelden, objecten en tekeningen. Graag werk ik met natuurlijke materialen en materialen met een verleden zoals oude tafelbladen van schoolbankjes waar vele handen aan gewerkt hebben en hun sporen hebben nagelaten. In mijn schilderijen en tekeningen verbeeld ik vormen in een ritmisch landschap. Mijn kinderen, die regelmatig meegingen naar het atelier, inspireerden mij met hun open en onbevangen manier van spelen en creëren om minder resultaatgericht en meer intuïtief te werk te gaan. Het was een hele fijne periode en ik ben klaar om het resultaat daarvan aan het publiek te laten zien."

Lokalen is gevestigd aan de Frans Halsstraat 35 in Lichtenvoorde. De presentatie start om 14.00 uur en is vrij toegankelijk voor alle belangstellenden. Ook interesse in een Artist in Residence-periode? Meer informatie op de www.lokalen.info.

Maria Neumann aan het werk in haar tijdelijke atelier. Foto: Rick Mellink
Foto: Rick Mellink
Maria's kinderen gingen op hun eigen manier spelenderwijs aan het werk. Foto: Rick Mellink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant