Afbeelding

KBO start filmseizoen met 'Out of Africa'.

Algemeen

LICHTENVOORDE - Vrijdag 28 september om 14.00 uur gaan de lichten uit in 'De Treffer' om te gaan kijken naar de eerste film van het seizoen 2018-2019. De commissie is er weer in geslaagd om een aantal aansprekende films te bemachtigen. Een aantal is vrij nieuw, een paar zijn 'gouwe ouwe'.

Met name dat laatste blijkt een schot in de roos. Veel mensen bewaren goede herinneringen aan bepaalde films en vinden het zeer prettig om die dan nog eens te kunnen bekijken.
En met zo'n juweeltje uit vervlogen tijd wordt het seizoen afgetrapt. "Ik had een plantage aan de voet van .." zo begint het autobiografisch verhaal van Karen Blixen. Zij woonde in Kenia in de laatste jaren van het kolonialisme in dat werelddeel. Zij publiceerde haar boek in 1937. Dit romantische verhaal werd in film gezet met acteurs als Meryl Streep en Robert Redford in de hoofdrol. Klinkende namen in een film die in 1985 in première ging en destijds haar weerga niet kende. Regisseur Sydney Pollack wist een romantisch liefdesepos op het doek te brengen dat bekroond werd met maar liefst zeven Oscars. Het autobiografische verhaal, het weergaloze Afrikaanse landschap, de cultuur in het koloniale tijdperk… deze film is een 'must see' voor wie hem nog niet zag en een 'to do again' voor wie er 30 jaar geleden niet over uit gepraat raakte.

Vanaf 13.30 uur staan de gastvrouwen weer klaar met koffie en thee, de entree is gratis voor leden als wel niet-leden. In de pauze is er gelegenheid voor een drankje en de after party..daar wil je bij zijn. Kortom een goed en gezellig begin van het weekend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant