Hot Stuff speelt op de Huntington-benefietavond. Foto: Annekée Cuppers
Hot Stuff speelt op de Huntington-benefietavond. Foto: Annekée Cuppers

Vriendengroep organiseert Huntington-benefietavond

Algemeen

LICHTENVOORDE - De vriendengroep van Lars Krabbenborg en Lize Berendsen uit Zieuwent willen graag helpen met geld inzamelen voor het onderzoek naar een medicijn tegen Huntington, de ziekte waarvan Lars gen-drager is. Daarom organiseren zij zaterdag 6 oktober een benefietavond bij De Koppelpaarden in Lichtenvoorde. Een gezellige avond met muziek, hapjes, drankjes en één heel belangrijk doel; zoveel mogelijk geld inzamelen voor het onderzoek naar deze vreselijke ziekte. De ticketverkoop is inmiddels gestart.

De ziekte van Huntington is een erfelijke aandoening die bepaalde delen van de hersenen aantast. Symptomen van dit ziektebeeld zijn Parkinson, ALS en Alzheimer. Er is nóg geen geneesmiddel, maar er is hoop. Daarvoor is veel onderzoeksgeld nodig: 4 miljoen euro. De afgelopen twee jaar is er landelijk al veel geld ingezameld. De teller staat momenteel op 2 miljoen euro. Een mooi bedrag, maar er is meer nodig. Kom dus zaterdag 6 oktober naar De Koppelpaarden en bouw een feestje voor het leven!

Voor meer informatie en tickets: www.facebook.com/HuntingtonBenefietavondLichtenvoorde. Voor wie niet aanwezig kan zijn maar wel graag Lars, Lize en al die andere dragers van de ziekte en hun naasten wil steunen, kan online doneren op www.huntingtonoostachterhoek.nl/doneren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna