Longa'30 start met volle buit

Algemeen

LICHTENVOORDE - In een koud en regenachtig Enschede heeft Longa '30 haar eerste wedstrijd met winst afgesloten. Tegen v.v. Rigtersbleek werd het 1-2 door doelpunten van Bram Wopereis en Nick te Veldhuis.

De zege was allesbehalve verdiend te noemen. De Lichtenvoordse ploeg begon slordig aan de wedstrijd en had het lastig. Rigtersbleek trok veelal ten aanval en wist ook kansen te creëren. Matige afronding en alert keeperswerk van doelman Wouter Lankheet zorgde ervoor dat er geen doelpunten vielen in het eerste kwartier. In een van de sporadische uitvallen van de uitploeg was het dan ineens wel raak. Een voorzet van Willem Wallerbos werd aangeraakt waardoor de keeper mis zat en Bram Wopereis bij de tweede paal eenvoudig kon binnenkoppen. Na de 0-1 kende Longa '30 een wat betere fase in de wedstrijd maar wist het nauwelijks kansen te creëren, hetzelfde kan worden gezegd van de thuisploeg.

In het tweede bedrijf werd Longa '30 wederom grote fases met de rug tegen de muur gezet. Wederom kwam het Lichtenvoordse doelpunt dan ook uit de lucht vallen. Na een goede uitbraak leek Bram Wopereis alleen op de keeper af te gaan. Een sliding van centrale verdediger Tim Bongers leek dit te voorkomen maar na licht contact besloot de arbiter tot een strafschop. Een hele zware straf die niet onbenut werd gelaten door Nick te Veldhuis, 0-2. De thuisploeg ging daarna va-banque spelen en niet zonder resultaat. Te Veldhuis legde een tegenstander over de knie waardoor Jasper Agelink van elf-meter de aansluitingstreffer binnen kon schieten. Hoewel doelman Lankheet het in de laatste minuten nog druk kreeg werd de overwinning over de streep getrokken.

Al met al een matige wedstrijd maar wel de volle buit! Aankomende zondag speelt Longa '30 haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Het Hengelose BWO komt dan op bezoek. BWO verloor haar eerste wedstrijd met 0-2 van het gepromoveerde WAVV.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant