Bas Tieltjes (l) en Rob Overbekking onthullen de herinneringsplaquette. Foto: Annekée Cuppers
Bas Tieltjes (l) en Rob Overbekking onthullen de herinneringsplaquette. Foto: Annekée Cuppers

Feestelijke afsluiting van het corso-seizoen

LICHTENVOORDE - Een heel programma was er zaterdag af te werken tijdens de Corso Afterparty, de traditionele afsluiting van het corso-seizoen op de Markt. Na lancering van de spetterende aftermovie, was het tijd om de nodige mensen in 't zonnetje te zetten. Met in de hoofdrol uiteraard corsogroep Teeuws, de winnaar van 2018.

Door Annekée Cuppers

Hoewel ze ook in 2017 als winnaar uit de bus kwamen, waren de bouwers van Teeuws duidelijk nog niet helemaal gewend aan de eer die hen opnieuw te beurt viel. Ingetogen maar zichtbaar genietend stroomde de stoet blauwe shirts door de erehaag van enthousiast juichende collega's en andere belangstellenden de tent in. Voordat het grote feest los kon barsten, was het woord eerst aan SBL-voorzitter Herman ter Haar.

Herman gaf een korte terugblik op een wederom zeer succesvol corso en sprak de wens uit volgend jaar nog meer bezoekers van dit prachtige evenement te laten genieten. Mooie woorden waren er ook voor corsovrijwillger André Waalderbos, een man die zowel in het bloemenveld als ook op de bouwlocatie de mensen aan elkaar weet te binden. De bloemenman in hart en nieren ontving de CAP voor zijn tomeloze inzet.

Corsogroep 6Kamp had voor de winnende corsogroep een verrassing in petto; zij verzorgden een mooi kunstwerk dat bij Teeuws vast een mooi plekje krijgt. Daarnaast had Teeuws nog een ceremoniële taak te verrichten; de onthulling van de plaquette die binnenkort wordt toegevoegd aan de walk of fame in de Rapenburgsestraat. Rob Overbekking is er trots op dat zijn club voor het tweede jaar op rij met de hoogste eer in de Keistad is gaan strijken. "De wagen van vorig jaar ging de wereld over, deze wagen bouwen was daarom zeker niet makkelijk. Toch denk ik dat we een mooi stukje theater hebben kunnen neerzetten."

Met het leggen van de plaquette in de Rapenburgsestraat heeft de voorzitter nog niet zo'n haast. "We gaan eerst maar eens even hier van genieten en dan kijken we wel weer verder." aldus Rob, "En daarbij, de gemeente kan dat vast veel sneller."

Meer berichten