Wereldlichtjesdag. Foto: archief Achterhoek Nieuws bv
Wereldlichtjesdag. Foto: archief Achterhoek Nieuws bv

Gespreksgroep voor ex-mantelzorgers

LICHTENVOORDE - Op woensdag 31 oktober start VIT-hulp bij mantelzorg een nieuwe gespreksgroep voor mensen die na een periode van langdurige zorg hun partner zijn verloren. Voormalig maatschappelijk werker en ervaringsdeskundige Taliet van der Neut leidt de vier bijeenkomsten over wat er gebeurt als de zorg plotseling wegvalt.

Het overlijden van een partner is, behalve een groot verlies, ook een afsluiting van een periode van vaak intensieve zorg. Ineens valt alles weg en heb je veel te verwerken. Je hebt niet alleen het verlies van je partner te doorleven, maar ook de zorg valt weg. De aandacht en ondersteuning voor de mantelzorger die je was, eindigt nogal abrupt. Daarom start VIT met deze gespreksgroep.

Belangstellenden voor deze gespreksgroep worden door Taliet benaderd voor een kennismaking, waarbij u kunt overleggen of deelname aan deze groep iets voor u is. De bijeenkomsten worden gehouden bij VIT-hulp bij mantelzorg, Varsseveldseweg 5 in Lichtenvoorde. Ze vinden plaats op de woensdagochtend van 9.30 – 12.00 uur en wel op 31 oktober, 14 en 28 november en 12 december. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

U kunt zich elke werkdag tussen 09.00 en 15.00 uur telefonisch aanmelden bij VIT, tel. 0544- 82 00 00 of per mail: info@vithulpbijmantelzorg.nl Vermeld hierbij naam, adres en telefoonnummer. Ook als u meer informatie wilt, kunt u hier terecht.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden