Het ontwerpbestemmingsplan voor de Bonifatiushof is klaar. De bibliotheek zal naar de Nieuwmarkt verhuizen. Foto: Kyra Broshuis
Het ontwerpbestemmingsplan voor de Bonifatiushof is klaar. De bibliotheek zal naar de Nieuwmarkt verhuizen. Foto: Kyra Broshuis

Plannen voor Bonifatiushof komen ter inzage

LICHTENVOORDE - Er is anderhalf jaar gewerkt aan de plannen voor de Bonifatiushof/Nieuwmarkt in Lichtenvoorde maar nu is het ontwerpbestemmingsplan klaar. De gemeente Oost Gelre wil het plan, als de gemeenteraad instemt, ter inzage leggen. Er kunnen dan, gedurende zes weken, zienswijzen worden ingediend.

Door Kyra Broshuis

Wethouder Marieke Frank vertelt over de plannen: “Al in maart 2017 is het programma Geef Lichtenvoorde Kleur vastgesteld maar daarin onder andere de ontwikkelingsrichting voor de Bonifatiushof/Nieuwmarkt. We hebben nu een plan gemaakt, samen met de bibliotheek Oost Achterhoek en de ontwikkelaar (VOG Beheer). We willen graag starten met de planologische procedure. De ontwikkeling van het plan zorgt ervoor dat de de plannen rondom de Nieuwmarkt na vele jaren afgerond kunnen worden.”

Appartementen voor verschillende doelgroepen
Het gaat in het plan om de verplaatsing van de bibliotheek, het realiseren van winkelruimte en het realiseren van appartementen. Ook zal er ruimte komen voor een zogenaamd activiteitenplein dat voor verschillende evenementen gebruikt kan worden. “Die appartementen zullen vooral huurwoningen worden voor diverse doelgroepen”, legt Frank uit. “Het bestemmingsplan maakt maximaal 22 appartementen mogelijk. In combinatie met de maximaal 14 appartementen in de nieuwe bebouwing in het verlengde van de huidige Aldi/Lidl past dit binnen het woningbouwprogramma. Voor de bebouwing in het verlengde van de Aldi/Lidl is echter geen bestemmingsplanherziening nodig, omdat het huidige bestemmingsplan al voorziet in de gewenste ontwikkeling.”

Prettig vertoeven
Voor het activiteitenplein en de aangrenzende parkeerplaats wordt nog een ontwerpproces gestart. “Onze gedachten gaan op dit moment uit naar een prijsvraag zoals dat met de Markt in Groenlo ook is gegaan. De omgeving zal een belangrijke positie innemen in dit proces en nauw betrokken worden in de vormgeving. Bovenal moet het een verblijfsruimte worden waar het prettig vertoeven is, vooral op de momenten dat er géén activiteiten/evenementen gehouden worden. Dat is immers het grootste deel van het jaar”, zegt de wethouder.

Omdat er in de aanloop naar het bestemmingsplan ook regelmatig gecommuniceerd is met de omgeving, zullen de omwonenden en ondernemers een brief ontvangen waarin het bestemmingsplan wordt aangekondigd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden