Pacelli met de winst naar huis

Algemeen

ZIEUWENT - Afgelopen zaterdag speelde dames 1 van handbalvereniging Pacelli haar eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen de dames van HV Lettele. Van tevoren was al bekend dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden, omdat de beide teams zeer gewaagd zijn aan elkaar. De coach maakte vooraf duidelijk dat het team vooral met veel rust hun eigen spel moest gaan spelen. Een advies dat zijn vruchten afwierp.

De eerste helft begon enigszins stroef. Pas na vijf minuten scoorde Pacelli de 0-1 en deze bouwden ze uit tot een 0-5 voorsprong. Maar daarna kwam Lettele langzaam terug. Het lukte Pacelli niet altijd om de gecreëerde kansen te benutten. Pacelli ging dan ook de rust in met een 12-9 achterstand.

De tweede helft stond het al snel 12-12, waarna de dames eigenlijk niet meer achter hebben gestaan. Het lukte Lettele niet meer om terug te komen de tweede helft, omdat de verdediging van Pacelli als een blok stond en door een aantal goede reddingen van de keeper. Uiteindelijk besloot Lettele om mandekking te zetten op een aantal spelers, maar de rust kon bewaard blijven en daardoor de voorsprong ook. De eindstan: 20-24 in het voordeel van Pacelli.

Op zaterdag 13 oktober om half 8 speelt Pacelli thuis in het Sourcy Center tegen ESCA uit Arnhem.