Marloes van den Berg (rode top) en Jolien Wevers (gele top) van Den Diek samen met de andere beheerders op pad om elkaars dorpshuis te beoordelen. Foto: PR
Marloes van den Berg (rode top) en Jolien Wevers (gele top) van Den Diek samen met de andere beheerders op pad om elkaars dorpshuis te beoordelen. Foto: PR

Strijd om 'Dorpshuis van het jaar' barst weer los

REGIO - Welk buurthuis in Gelderland is hét bruisende hart van de wijk? Welk dorpshuis brengt het hele dorp op de been? Wie wint de titel Dorpshuis van het jaar 2018? De zes finalisten zijn gekozen, de strijd is begonnen!

Inmiddels zijn er zes buurt- en dorpshuizen genomineerd voor de titel Dorpshuis van het jaar 2018, namelijk: THUIS in Wageningen, Wijkplaats BUUR in Nijmegen, Den Diek in Lichtenvoorde, Dorpshuis Kulturhus De Borg in Babberich, 't Dorpshuus in Varsselder-Veldhunten en Buurthuis De Meerpaal in Ede.

De zes genomineerden worden bezocht en beoordeeld door de vakjury onder leiding van Bea Schouten, gedeputeerde van de Provincie Gelderland, en de beheerders van de andere genomineerde dorps- en buurthuizen. Maar er is meer; de kijkers van Omroep Gelderland krijgen namelijk de mogelijkheid om mee te stemmen. Van 20 tot 27 oktober kan er gestemd worden via de website www.dorpshuisvanhetjaar.nl. Het gemiddelde van alle cijfers bepaalt welk dorps- of buurthuis de titel in de wacht sleept én het prijzengeld wint van drieduizend euro.

In de laatste uitzending wordt bekend gemaakt wie de winnaar is van de verkiezing Dorpshuis van het jaar 2018. Op zaterdag 8 december is de gehele ontknoping te zien op TV Gelderland.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden