Altijd veel belangstelling bij het wekelijkse koffie-uurtje in de Waareise. Foto: PR
Altijd veel belangstelling bij het wekelijkse koffie-uurtje in de Waareise. Foto: PR

Feest bij het Zieuwents koffie-uurtje

ZIEUWENT - Het lijkt nog zo kort geleden dat wethouder Jos Hoenderboom het eerste kopje koffie inschonk maar inmiddels bestaat het Zieuwents koffie- en thee uurtje al weer een jaar. De Stichting Welkom in de Waareise trakteerde de bezoekers en vrijwilligers daarom op een gebakje bij de koffie/thee.

De wekelijkse inloopochtenden op maandag zijn een groot succes. Vaak zijn er meer dan 25 bezoekers, van jong tot oud. Vrijwilligers zorgen voor een gezellige ruimte en geurige koffie en iedereen schuift bij elkaar aan tafel voor een praatje en de laatste nieuwtjes. "We hadden niet kunnen dromen dat het zo goed zou lopen en het is mooi dat we regelmatig nieuwe gezichten zien", zegt voorzitter Angela Bokkers. Ze spreekt haar dank uit naar de 15 enthousiaste vrijwilligers en de bezoekers voor alle gezellige ochtenden in het afgelopen jaar.

In navolging op de geslaagde koffie-ochtenden, is de stichting ook gestart met een maandelijkse extra activiteit op de vrijdagochtend. Ook hiervoor is de nodige animo. Zo werden afgelopen zomer al een aantal excursies georganiseerd door een groep vrijwilligers. Er waren rondleidingen bij Hogenelst Hop, camping De Appelboom en in de Werenfriduskerk. Ook de wandeltocht 'het Kienebanen Pad' dat start in 'de Groene Kathedraal' viel erg in de smaak.

Voor deelname aan de extra activiteiten is opgave noodzakelijk, de inloopochtenden op maandag tussen 10.00 uur en 12.00 uur zijn vrij toegankelijk. Alle Zieuwentenaren maar zeker ook old-Söwentsen zijn van harte welkom in de Waareise.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden