Advertorial

Witte overhemden: tips en tricks

Witte overhemden. Iedere man heeft er wel eentje in zijn kast liggen. Het witte overhemd is een kleur die bijna overal goed bij zal staan. Als je wit draagt kan je bijna geen fouten maken op kleding gebied. Maar waarom is een wit overhemd nou zo'n goede keus? Hoe kan je wit het beste dragen en hoezo is de kleur wit zou toegankelijk? Interessant? Lees snel verder.

Hoe draag je een wit overhemd?

Hoe jij een wit overhemd draagt, hangt af van de gelegenheid waarvoor het bedoeld is. Ga je naar een zakelijke afspraak, zorg dan dat je een wat strakkere pasvorm kiest (bijvoorbeeld slim fit). Als je naar een casual feestje gaat kan je ervoor kiezen een wat wijder wit overhemd te kiezen in combinatie met een mooie jeans. Vaak zijn smoking overhemden ook wit. Hier is alleen wel soms een kleurverschil tussen wit, ecru of gebroken wit. Kies het overhemd waar jij je het gemakkelijkst bij voelt. Goede kleuren om een wit hemd mee te combineren zijn onder andere zwart, grijs of blauw. Die kleuren passen goed bij elkaar en zullen niet tegen elkaar afsteken. Waar je wel mee moet oppassen is het ondershirt dat je kiest. Als je een wit T-shirt draagt onder een wit overhemd zal je snel een lijn door het overhemd zien van waar je T-shirt bij de mouwen ophoudt. Vermijd verder wel combinatie met andere kleuren wit. Bij een witte smoking met witte schoenen staat bijvoorbeeld een wit overhemd minder goed.

Waarom kies je een wit overhemd?
Er zijn drie redenen waarom je zou kiezen voor een wit overhemd.

  • Populair: het witte overhemd is een van de meest toegankelijke overhemden die er zijn. Je kan het met bijna alles combineren.
  • Less is more: het witte overhemd zal je nooit overdressed laten voelen. Als je een overhemd met printje kiest, kan dit wel snel zo overkomen.
  • Combinaties: je kan het zoals bij het eerste punt genoemd makkelijk combineren. Het witte overhemd is net als een wit doek waar je op mag verven. Alles combineert goed met wit.
     

Tips voor het goed houden van je witte overhemd
Een aantal tips voor het wit houden van je witte overhemd.

  • Was met beleid: wit is een kleur die erg snel vies kan worden en is dus ook gevoelig voor blijvende vlekken. Was het witte overhemd altijd met een speciaal witwasmiddel op 30 of 40 graden.
  • Nooit in de droger: stop het overhemd nooit in de droger. Als je een gelijmde kraag hebt kan de lijm loslaten en krijg je een soort blaren op de kraag. Droog het hemd aan een hanger en strijk wanneer het nog nat is. Als je niet van strijken houdt, kan je ook eens op zoek gaan naar een strijkvrij overhemd!
     

Kortom: het witte overhemd is je vriend en deze moet je onderhouden. Wit zal toegankelijk en mooi blijven als je er ook goed voor zorgt (net zoals je beste vriend).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden